– Det gikk bra i dag, og det var et morsomt arrangement, sier Zakarias Blom Johansen etter de fem tøffe etappene i Nesbyen.

I motsetning til tidligere år, ble det ikke kjørt blindt på årets ritt. Det syns Blom Johansen er en fordel.

Annonse

– Det er moro å kjøre usett også, men det er alltid en fordel å vite hva som venter på de ulike etappene. Og i Enduro World Series kjøres det ikke blindt, og det er den serien jeg trener mot, sier han.

Nå er det Enduro World Series i Irland kommende helg som er neste for den norske enduroproffen.

I tillegg til åpningsrittet, håper Blom Johansen å få med seg minst to runder til i årets 80/20-serie.

Les også: Zakka med karrierebeste i Rotorua  

Topp 3 menn (sammenlagt etter første tre etapper*)
1. Zakarias Blom Johansen, 15:56
2. Espen Bergli-Johnsen, 16:46
3. Preben Nøkleby, 17:17

Fullstendige resultater menn 

Zakka er i en egen liga
Konkurrentene måtte bare bøye seg i støvet for Blom Johansen. Espen Johnsen, som innledet rittsesongen med andreplass i Telemark Enduro forrige uke og også kjørte seg inn på pallen i Nesbyen Enduro, er imponert over proffrytteren.

– Zakka har vært veldig god i dag og er i en liga for seg selv. Han har et helt annet tempo i kroppen, og en kjørestyrke vi andre bare kan drømme om. Det skulle vel bare mangle også, siden han driver med dette på fulltid, men det er moro å se, sier Johnsen. For egen del er han godt fornøyd med starten på 80/20-serien.

– Det var kjempekjekt og litt nervepirrende. Det er det alltid når man starter 80/20-serien. Det er mange som har trent veldig mye, og mange som er i god form, men spenningen er noe av det som er gøy med dette, sier Johnsen.

Les også: Haakonsson og Fjeldheim vant TelemarkEnduro 

Fysisk og mentalt krevende
Også Johnsen syns arrangøren disket opp med et godt arrangement.

– Løypene var veldig bra. Kombinasjonen med høydemeter, klatring og bratt terreng gir en skikkelig utfordrende konkurranse både fysisk og psykisk. Når løypene er så tekniske og raske er det mange elementer du må tenke på underveis, sier Johnsen.

Også han reiser videre til Enduro World Series i Irland neste helg, der ambisjonen er å komme inn blant de 60 beste.

– Jeg er spent på Irland. Jeg har ikke vært der før, men har hørt det er sykt bra stemning der, sier Johnsen.

Knepen seier til Strædet
Blant jentene var det Hilde Sangesland Strædet som tok første stikk i serien, men måtte kjempe for seieren. Hun fikk en samlet tid på 21:51 etter de tre første etappene og vant med 16 sekunders margin til Anette Røssum Bastnes.

– Jeg var litt overtent, så jeg tryna tre ganger, sier Strædet, som tråklet det til for seg selv på første halvdel av dagen.

– På etappe tre tryna jeg i første sving, og ble så stressa at jeg kjørte over evne og tryna igjen, forteller hun, og legger til at det ble bedre utover i rittet.

– Jeg er veldig fornøyd med etappe fire og fem. Da klarte jeg å ta meg sammen og holde grei fart. Og jeg har aldri syklet så mange høydemeter på en dag, men det gikk overraskende OK.

Saken fortsetter under

Hilde Sangesland Strædet - NesbyEnduro 2017 - Per-Eivind Syvertsen
Hilde Sangesland Strædet i fint driv under Nesbyen Enduro. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Hilde Sangesland Strædet i fint driv under Nesbyen Enduro. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Topp 3 kvinner (sammenlagt etter første tre etapper*)
1. Hilde Sangesland Strædet, 21:51
2. Anette Røssum Bastnes, 22:07
3. Helene Thon Moland, 22:24

Fullstendige resultater

Ga slipp på frykten
Alice Grindheim har tradisjonelt slitt med en del av etappene i Nesbyen, men fikk en opptur i helgen.

– Jeg slet en del med de første etappene, spesielt den første hvor jeg også punkterte. Men jeg er fornøyd med etappe fire og fem. Jeg har alltid slitt der, men nå klarte jeg endelig å gi slipp på frykten, sier hun, og forteller at hun hadde en plan for nettopp det.

– Strategien var minst mulig forbrems, og å se etter sperrebånd. De betyr skarp sving. Det hjalp, sier Grindheim, som er glad for å være ferdig.

– Nesbyen er alltid den desidert mest fysiske av 80/20-rundene. Seks timer på sykkelen og 2000 høydemeter var tungt, og det var bare så vidt vi rakk etappestartene. Det var litt stress, så det er veldig deilig når en ferdig. En føler en har oppnådd noe bare ved å fullføre, sier Grindheim. 

* Grunnet tekniske utfordringer med tidtakingssystemet er det kun de tre første etappene som er tellende for NesbyEnduro 2017. 80/20-serien beklager det inntrufne og jobber med leverandøren for at tilsvarende ikke skal skje i påfølgende runder av serien.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.