TRANS-ØSTERDALEN

  • Hva: Etapperitt over tre dager
  • Dato: 24. til 26. juni 2016
  • 1. Etappe fredag 24. juni: 55km med start og mål på Tynset
  • 2. Etappe lørdag 25. juni: 78km med start og mål på Tynset
  • 3. Etappe søndag 26. juni: 110km med start på Tynset og målgang på Koppang
  • Klasser: I tillegg til vanlig individuell konkurranse for elite og turklasser, er rittet åpent for lag med to ryttere i klassene menn, kvinner og mix.
  • Mer informasjon 

– Fokus i år er først og fremst på femårsjubileet, og det skal deltakerne få merke, sier Per Inge Sagmoen.

Annonse

Han er en av initiativtakerne til det tre dager lange etapperittet, gleder seg til å kjøre en skikkelig festutgave av rittet.  

Mer sti og mer moro
Rittet vil i hovedsak kjøres som i 2015, der de to første etappene har start og mål på Tynset, mens siste etappe går fra Tynset til Koppang via Rendalen og naturperlene Aumdalen, Fonnåsfjellet og Morakjølen. Samtidig blir det noen forbedringer på deler av etappene.

– Vi oppdaterer dag to med mer sti og litt mindre grus. Dag tre gjøres litt lettere, men fortsatt Tynset-Koppang. Tilbakemeldinger etter rittet i 2015 var overveldende og gir god motivasjon for fortsettelsen, Sagmoen.

Les også: Omorganiserte sammenlagtpallen 

Saken fortsetter under

Bjørnstad-Tuveng og Ola Kjøren - Per Roger Bekken Team Trek Mesterhus 1400x933
Tor Halvor Bjørnstad Tuveng (foran) og Ola Kjøren knivet om seieren omtrent fra første meter i 2015, men etter tre dager var det Kjøren som tok hjem førsteplassen. Foto: Per Roger Bekken

Tor Halvor Bjørnstad Tuveng (foran) og Ola Kjøren knivet om seieren omtrent fra første meter i 2015, men etter tre dager var det Kjøren som tok hjem førsteplassen. Foto: Per Roger Bekken

Knekte etapperittkoden
I 2015 opplevde Trans-Østerdalen at den etterlengtede ketsjup-effekten endelig kom: 3-dagersrittet hadde over 25 prosent flere deltakere i 2015 sammenliknet med året før. Videre var det for første gang flere vanlige turryttere enn elitesyklister på startstreken.

Les også: Fortsetter på ketsjup-effekten 

Sagmoen tror økningen er en kombinasjon av den nye konkurransen for tomannslag som ble lanser for rittet i 2015, fokus på opplevelser og det sosiale, spennende etapper med overkommelig logistikk, og at rittet har blitt mer kjent generelt. Dette bygger arrangøren videre på i 2016.

– Vi fortsetter suksessen fra i år med egne klasser for 2-mannslag for menn, kvinner og mixlag.

– Når en kan sykle som et lag, sammen med en kompis, kjæresten eller ektefellen får rittet litt annerledes profil. De felles opplevelsene er kanskje vel så viktige som resultatene, og det blir mer fokus på det sosiale. Det er nettopp det vi ønsker å gi deltakerne: at Trans-Østerdalen skal være en kombinasjon av fellesskap, utfordringer og opplevelser, sier Sagmoen.

Saken fortsetter under

Fonnåsfjellet - Per Roger Bekken 1400x933
Ingen tvil om at deltakerne koste seg med de mange utfordringene i løypa. Foto: Per Roger Bekken

Ingen tvil om at deltakerne koste seg med de mange utfordringene i løypa. Foto: Per Roger Bekken

Skal ikke bli størst
Men selv om Trans-Østerdalen satte deltakerrekord med god margin i 2015, har ikke rittet noe mål om å bli størst på terminlista. Arrangøren har derimot ambisjoner om å sette standarden for etapperitt i terrenget og bli ett av rittene som syklistene bare må ha med seg.

Det handler om å sikre kvalitet, sørge for gode opplevelse for deltakerne. Og munn-til-munn-metoden er gjerne den beste markedsføringen.

– At de som har deltatt her før snakker om oss til sine venner og får med seg flere betyr veldig mye for rekrutteringen til rittet, sier Sagmoen, som har håndfast bevis på at jungeltelegrafen fungerer i praksis.

– Utøverne i vårt lokale UCI-lag Team TREK Mesterhus gjør en stor innsats med å promotere rittet rundt om i landet der de sykler. Mange av deltakerne vi hadde her i år, sier de vil ta med seg flere ryttere fra klubben i 2016, sier Sagmoen. 

Berit Gjelten Fonnåsfjellet - Per Roger Bekken 1400x924
Berit Gjelten fra Team Trek Mesterhus vant dameklassen med overlegen margin. Foto: Per Roger Bekken

Berit Gjelten fra Team Trek Mesterhus vant dameklassen med overlegen margin. Foto: Per Roger Bekken