Les også: Lover forbedring av Terrengsykkelrittet 

– Terrengsykkelrittet blir som før den siste helgen i mai.  nærmere bestemt den 28. mai, og påmeldingen åpner 17. desember, forteller rittgeneral Anders Kunze hos Fri Flyt.

Annonse

 

– Hva kan dere si om løypa så langt?

– Den kommer til å bli annerledes enn tidligere år.

 

– På hvilken måte?

– Terrengsykkelrittet har hatt tradisjon for å ha med nye stier hvert år, det kommer det til å bli også i år. Vi holder fortsatt løypa hemmelig, så jeg kan ikke si hvilke partier som er nye. Men selv syklister som har vært en del i Østmarka vil nok finne nye stipartier i årets ritt.

 

– Vil Pionéren bli en del av løypa?

– Vi vil bruke deler av Pionéren, så hvis man tar en tur der er det nok ikke feil med tanke på forberedelser mot rittet. Østmarka har fortsatt mange andre bra stier, så det vil bli litt av hvert. Det er et ønske fra Bymiljøetaten at vi bruker stier som er tilrettelagt for stisykling, og det tar vi til etterretning.

 

– I fjor fikk dere mye kritikk for gjennomføringen av rittet, hva har dere gjort for å stille bedre forberedt?

– Vi fikk hvertfall kritikk for at man kunne se at det hadde vært ritt.  Det vil man nok uansett kunne se, hvis det har vært mange mennesker ute i marka. Men vi har en bra plan for hva vi gjør hvis det blir vått. Vi kommer til å gjøre vurderinger tett opptil rittdagen for legge om løypa hvis det blir nødvendig. Vårt mål er at det skal bli morsomt både for de som skal sykle, og fint for de som skal gå dagen etterpå. Vi mener det skal være plass til alle i Østmarka.

 

– Hvordan går det med planleggingen av løypevalg?

– Vi har et godt samarbeid med NOTS ved Bjørn Enoksen som er en av Østmarkas stiguruer, og Frøy. Enoksen har god oversikt over hvilke stier som er bra, og hvilke stier som tåler trafikk. Frøy er også sterkt delaktig i løypeplanleggingen. De kjenner terrenget godt og har mye bra å komme med. Vi har stort fokus på å ha bærekraftige stier. Men blir det veldig vått, legger vi om løypa.

 

– Løypa er hemmelig, men hva med start og mål, noen forandringer der?

– Vi jobber med å finne et annet startsted enn i fjor. Etterhvert har rittet blitt så stort, at vi mener det kan være hensiktsmessig å se på alternativer.

 

– Får vi utforpris i 2016?

– Vi har slitt med tidtakingen tidliger, men vi ønsker å ha med en utfor- og enduropris i 2016. Mer informasjon om dette vil komme når det nærmer seg!

 

Les også: Terrengsykkelrittet i bilder, 2015

Fakta Terrengsykkelrittet:

- Teknisk maratonritt, som arrangeres i Østmarka utenfor Oslo 

- Seedingritt til Birken

- Påmeldingsfrister og summer:

Fra 1. februar fra kr 650,- 
Fra 1. april fra kr 750,-
Fra 1. mai fra kr 850,-

Mer info på rittets hjemmesider.