Simen Smestad ble juniornorgesmester i utfor i fjor. Han har trent målrettet i vinter og vår, har gjort det bra internasjonalt denne sesongen, og er den av de norske juniorene som har prestert best i verdenscupen i år. Til helga setter han alle krefter inn på å forsvare NM-gullet.

Men Smestad vet det er flere som jager bak og vil vippe ham av NM-tronen. Frikk Hess-Bolstad er en av dem.

Annonse

– Simen sykler bra og har vært stabil på resultatene. Fokuset mitt er uansett på meg selv og hvis jeg sykler som jeg vet jeg kan og setter sammen et bra run på når det gjelder, kan det holde helt inn, sier Hess-Bolstad.

Les også: Slik blir helgas utfor-NM

Terrengsykkel tok en prat med Smestad i oppkjøringen mot NM.

– Klarer du å forsvare trøya i år?
– Jeg vet det blir vanskelig å forsvare tittelen, ettersom det er mange gode juniorer i Norge som kan ta seieren. Vi er jevne og må yte maks for å kunne stå øverst på pallen.

– Hvem anser du som de skumleste konkurrentene?
– Av de jeg vet skal være med, er det Frikk Hess-Bolstad of Ole-Herman Bergby. Det er de to jeg sykler mest med, men også mine to største konkurrenter.

– Hvordan har du lagt opp treningen frem mot NM for å forsvare trøya?
– Jeg har syklet masse i sommer for å få mer tid på sykkelen og bli bedre teknisk. Det har vært noe jeg måtte jobbe med fra i fjor, for kondisjonen min og styrken begynner å komme seg. Men jeg har selvfølgelig kjørt masse intervaller og stiturer inn mot NM.

Les også: Sikter mot topp-10 

– Du kjører for arrangørklubben SK Rye, men NM går i Hafjell. Er dette hjemmebane for deg?
– Det stemmer at det er klubben min SK Rye som skal arrangere NM, men det betyr ikke at det er på hjemmebane for meg. Jeg har ikke vært så mye i Hafjell som mange av de andre gutta har. Jeg har kun kjørt ett ritt der; det var i fjor. Jeg trener mest hjemme i Oslo, hvor jeg sykler masse i Østmarka og en del i Frognerseteren. Men i våres solgte familien min båten vår og kjøpte leilighet i Hafjell i stedet, slik at jeg kan trene masse i ordentlige utforløyper og få kvalitetstid på sykkelen, samtidig som jeg får vært sammen med familien.

Se startlista alle klasser her 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen