Eskil Evensen-Lie vant guttas 65km Norgescup i Rørosrittet, mens Elisabeth Sveum krysset målstreken som nummer to i dameklassen. Norsk-canadieren Kate Aardal, som ikke er en del av Norgescupen, var første dame i mål. Hun ble slått av Sveum på UltraBirken sist helg, og er godt fornøyd med revansj.

– Elisabeth er kjempesterk. Vi syklet sammen mesteparten av veien, men på slutten gikk jeg ifra henne i noen bratte kneiker, sier Aardal etter målgang.

Annonse

– Nå som jeg vet at Elisabeth likevel tok sammenlagtseieren i cupen, kan jeg si at det var godt å få revansj for andreplassen i UltraBirken, legger hun til.

Les også: Sveum vant UltraBirken

Saken fortsetter under

Kate Aardal - winner - Scheve 1400x933
Kate Aardal kjørte inn til seier i Rørosrittet i krevende og søkkvåte forhold. Foto: Ingeborg Scheve

Kate Aardal kjørte inn til seier i Rørosrittet i krevende og søkkvåte forhold. Foto: Ingeborg Scheve

– Jeg følte meg bra på starten av rittet, men jeg burde ikke ha rykket så mye tidlig i løpet. Da det var 15km til mål følte jeg meg pigg og prøvde meg på et rykk til, men jeg fikk smake min egen medisin. Jeg gikk helt tom på slutten, sier Sveum, som likevel er fornøyd med å vinne Norgescupen sammenlagt.

I forkant av Rørosrittet lå hun på andreplass sammenlagt, 90 poeng bak Stine Hasund Eid. Det samme gjorde Katrine Hofstad. Hasund Eid var påmeldt, men stilte ikke til start. Det gjorde Hofstad, så Sveum var nødt til å slå Hofstad for å ha mulighet til å ta cupseieren.

– Jeg syklet for sammenlagten i dag. Det var morsomt å vinne maratoncupen, og det tar jeg med meg videre. Dette var ett av målene mine denne sesongen, sier Sveum, som nå lader om mot Norgescupfinalen i rundbane om to uker.

Saken fortsetter under

Elisabeth Sveum - Scheve - 1400x933
Elisabeth Sveum ble nummer to i Rørosrittet med tok sammenlagtseieren i Norgescup maraton med god margin. Foto: Ingeborg Scheve

Elisabeth Sveum ble nummer to i Rørosrittet med tok sammenlagtseieren i Norgescup maraton med god margin. Foto: Ingeborg Scheve

Evensen-Lie i kjelleren for seier
Evensen-Lie fra Kloppa Offroadklubb kom til mål i ensom majestet, nesten minuttet foran Sondre Linstad-Hurum. De to hadde syklet sammen store deler av rittet, men på siste runden fikk Evensen-Lie overtaket.

– Jeg tro til så hardt i første bakken at jeg fikk den i retur utover i rittet, så jeg tenkte at angrep er det beste forsvar. Jeg dro ifra da det var igjen 13-14km, og fikk en luke. Det hadde jeg ikke regnet med når jeg var så sliten og beina var så stive. På toppen av de bratteste kneikene var det helt natta, sier Evensen-Lie, som var både kvalm og svimmel etter målgang.

Les også: Overlegen seier i Helterittet 

Saken fortsetter under

Eskil Evensen-Lie winner - Scheve 1400x933
Eskil Evensen-Lie kjørte alene over målstreken, nesten minuttet foran nestemann. Foto: Ingeborg Scheve

Eskil Evensen-Lie kjørte alene over målstreken, nesten minuttet foran nestemann. Foto: Ingeborg Scheve

Linstad-Hurum gir seg sjøl godkjent for innsatsen, og at Evensen-Lie var sterkest på dagens ritt. Han mener også at de tjente på å samarbeide underveis.

– Hadde vi splitta tror jeg det er flere som hadde hengt på oss og det kunne blitt tøffere, sier Linstad-Hurum etter målgang.

Audun Øverbye Hanssen sikret seg den siste pallplassen i rittet, tre og et halvt minutt bak Evensen-Lie.

Evensen-Lie kom til Rørosrittet med en solid sammenlagtledelse, men heller ikke han var sikret cupseier uten å komme langt opp på lista i dagens finale.

– Det betyr mye å ta sammenlagtseieren i maratoncupen. Jeg kjører rundbane til vanlig men nå har jeg vunnet fire ritt på rad i maraton, og det er moro, sier 21-åringen som også ble nummer tre i eliteklassen i Birkebeinerrittet sist helg.

Les også: Ungdomsbølgen i Birken

Saken fortsetter under

Sondre Lindstad-Hurum - Audun Øverbye Hanssen - Eskil Evensen-Lie - Scheve 1400x933
Sondre Lindstad-Hurum (til venstre), Audun Øverbye Hanssen og Eskil Evensen-Lie etter målgang. Foto: Ingeborg Scheve

Sondre Linstad-Hurum (til venstre), Audun Øverbye Hanssen og Eskil Evensen-Lie etter målgang. Foto: Ingeborg Scheve

Krevende
Åtte små varmegrader, regn og vind gjorde rittet ekstra tøft. Både Sunniva Dring og Martine Stenbro, som begge syklet for Team Terrengsykkel 2015, måtte bryte underveis. Flere av sammenlagtkandidatene stilte ikke til start, blant annet Stine Hasund Eid og Emil Hasund Eid, som lå på henholdsvis første og andreplass sammenlagt i forkant av rittet.

Men de som kjørte er imponert over rittet og løypa, og overrasket over at den holdt seg så godt til tross for nedbøren.

– Det er vanvittig flotte stier her, og sinnssykt bra inne i Møllemannsdalen, sier Evensen-Lie, som gjerne vil tilbake neste år.

Topp 3 kvinner elite 65km
1. Kate Aardal, Ridley/Canada, 3:42:09
2. Elisabeth Sveum, SK Rye, 3:45:28
3. Tone Kristin Larsen, SK Rye, 3:59:02

Topp 3 menn elite 65km
1. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Offroadklubb, 3:02:31
2. Sondre Linstad-Hurum, Kristiansands CK, 3:03.28
3. Audun Øverbye Hanssen, Lillehammer CK, 3:06:05

I turrittet på 45km var det Jan Egil Strand fra Stifstadens SK som var først over streken, med toda 2:04:10. Raskeste dame var Elin Bjørnstad-Tuveng fra Savalen SK med tida 2:38:19.

Fullstendige resultater alle klasser og distanser

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Sondre Lindstad-Hurum - Scheve - 1400x933
Sondre Linstad-Hurum mobiliserte noen ekstra krefter til en wheelie for publikum da han kjørte over målstreken. Foto: Ingeborg Scheve

Sondre Linstad-Hurum mobiliserte noen ekstra krefter til en wheelie for publikum da han kjørte over målstreken. Foto: Ingeborg Scheve