Det er smittevernrestriksjoner i forbindelse med koronapandemien som gjør at arrangøren av maratonklassikeren på Sørlandet ser seg nødt til å utsette Norgescupåpningen fra 8. mai til 5. juni. 

– Vår forstående av gjeldene Covid-19 regler og situasjon er at slik situasjonen er per nå, er den nasjonale anbefalingen at idrettsarrangementer bør avlyses, spesielt hvis arrangementet samler deltagere utenfor kommunen, sier rittleder i Å i Heiane Øyvind Reiten. 

Annonse

Spesifikt er det anbefalingen om å redusere reiser også innenlands som bekymret arrangørklubben Birkenes IL. Men i henhold til gjenåpningsplanen som regjeringen la fram denne uka, er rittleder Reiten optimistisk til at Å i Heiane kan gjennomføres første helga i juni, forutsatt at smitteutviklingen ikke forverres radikalt. 

– Når trinn 2 av gjenåpning inntreffer, som i dag er anslått til primo mai, så åpnes det også for reiser innenlands, samt at tilpasninger for voksne i breddeidrett tillates. Vi velger derfor etter drøftinger med kommunelege og forbund å flytte arrangement til 5. juni, sier Reiten.

Å i Heiane har vært en del av Norgescupen i maraton i en årrekke, og har også fungert som NM i maraton, sist i 2018. I fjor ble rittet avlyst på grunn av koronapandemien.   

Med utsettelsen av Å i Heiane til juni, er det nå Hanekamp-Rypejakta 22. mai som blir første ritt i Norgescupen maraton 2021. Terrengsykkelrittet 29. mai blir neste ritt i cupen, mens Å i Heiane nå blir tredje runde. Totalt er det fem runder i årets Norgescup maraton. 

Norgescup Terreng Maraton 2021
NC 1 - 22. mai: Hanekamp/Rypejakta, Mjøndalen, Eiker CK
NC 2 - 29. mai: Terrengsykkelrittet, Oslo, IF Frøy
NC 3 - 5. juni: Å i Heiane, Birkeland, Birkenes IL Sykkel
NC 4 - 7. august: Helterittet, Rjukan, Tinn IL Sykkel
NC 5 - 13.-15. august: TransØsterdalen, Tynset, Savalen SK

Før jul ble NM i terrengsykkel maraton tildelt Furusjøen Rundt i Rondane. Mesterskapet arrangeres 10. juli.