– Traséen er i år lagt i overkant av jordet til Grimsrud i stedet for gjennom gården. Omleggingen gir både flere kilometer, noen ekstra høydemeter og et kvalitativt løft, sier løypesjef Frode Ihle.

– I tillegg har vi fått muligheten til å legge løypa innom klatreparken, så det blir en spektakulær runde under ziplines, sier han.

Annonse

Endringene gjør at løypa nå er 29 kilometer lang og 800 høydemeter. Se løypekart og profil nederst i saken.  

Elite menn og kvinner og alle mastercupklassene sykler to runder, totalt 58km. Turrittdeltakerne kan velge mellom en eller to runder, totalt 29km og 58km. Ungdomsklassene menn og kvinner 15/16 år sykler en runde, mens barn og ungdom til og med 14 år sykler fra 500 meter til 10.5km avhengig av alder.

I eliteklassene ligger det an til heftige oppgjør med blant annet Greg Saw, Lars Granberg og Øivind Bjerseth fra Birk Sports Racing powered by Abax, evigunge Steffan Repshus, Jonas Nermoen fra Skørn Racing og Kjell Arild Lierhagen fra Hedmark Terrengsykkel på herresida, og Team Terrengsykkels Rakel Birkeli på damesida.  

Se video fra tidligere ritt  

Se bildereportasje Helgøyatråkket 2015 

Snødde ned
Vårklassikeren på Nes i Hedmark, er kjent for å by på alle årstider – spesielt vinter - til tross for at det står mai på kalenderen.

I fjor prøvde løypemannskapet å brøyte deler av traséen med firehjuling før rittet, men måtte til slutt kaste inn håndkleet og avlyse rittet. Traséen var for glatt til at førstehjelpspatruljen kunne komme til dersom det skulle skje noen.

Les også: Snøvær stoppet Helgøyatråkket 

I år ser det atskillig mildere ut, og traséen er ferdig merket for de som vil prøvekjøre løypa.

Mer informasjon 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Helgøyatråkket løypekart 2017 - Arrangøren 1400x1182
Løypekart Helgøyatråkket
Helgøyatråkket profil 2017
løypeprofil Helgøyatråkket