Å i Heiane er tilbake på terminlista for Norgescup maraton 2017, og har utbedret løypa som ble brukt til Norgescupen i 2015, som også da var oppgradert med mer sti.

– Vi har snudd på løyperetningen på mye av 45km-sløyfa. Dette gjør at vi nå genererer høydemeter i større grad på grusvei, for så å sykle mer flatt og nedover på de flotte stiene og kjerreveiene vi har. Dette har vi fått ubetingede gode tilbakemeldinger på, og flere synes nå at løypa er mer tilgjengelig for alle nivåer av syklister selv om den fortsatt skiller godt, sier rittleder Øyvind Reiten.

Annonse

Årets utgave er på totalt 60km for Norgescup menn og Mastercup menn, mens Norgescup kvinner og Mastercup kvinner sykler 45km. Løypa for elite menn og Mastercup menn sykler 45-kilometeren pluss en ekstra sløyfe på 15 kilometer. (Se løypekart og profil nederst i saken)

Saken fortsetter under

Pål Tangen - Erling Ekerholt Sæveraas - Jon Olav Holmen - Å i Heiane 2016 - Annar Gaustad  1400x933
Også i år blir det mastercup-poeng på Å i Heiane. Her kommer Pål Tangen med Erling Ekerholt Sæveraas og Jon Olav Holmen hakk i hæl. Foto: Annar Gaustad

Også i år blir det mastercup-poeng på Å i Heiane. Her kommer Pål Tangen med Erling Ekerholt Sæveraas og Jon Olav Holmen hakk i hæl. Foto: Annar Gaustad

Sterkt startfelt
Swix Hard Rocx stiller med nesten fulltallig mannskap: Fredrik Haraldseth, Vidar Mehl, Fredrik Stephansen, Terrengsykkelritt-vinner 2016 Ole Hem, og Thomas Engelsgjerd som vant Helgøyatråkket sist helg.

Videre er blant annet Greg Saw fra Birk Sport Racing powered by Abax, Sondre Linstad-Hurum fra Kristiansands CK og Marius Fjeld fra Bærum OCK påmeldt i Norgescupklassen.

Blant jentene er det også flere sterke. Sunniva Dring, som blant annet vant Terrengsykkelrittet 2016, og Silje Stensrud er klare til start. Det samme er Team Terrengsykkels Rakel Birkeli, som åpnet sin rittsesong med seier på Helgøyatråkket på lørdag – foran Stensrud. 

Les også: Birkeli og Engelsgjerd vant Helgøyatråkket 

– Skal du hevde deg på Å i Heiane må du ha alle kvaliteter som karakteriserer en god maraton syklist. Du må være teknisk for å kunne sykle raskt nok og klare å forsere det avgjørende tekniske partiene i løypa. Samtidig må du ha kraft og kapasitet nok til å holde trykket gjennom hele løypa. I løypa er det kun småpartier hvor det lønner seg å kjøre sammen, sier Reiten.

I fjor var det rundbanespesialistene Eskil Evensen-Lie og Elisabeth Sveum som vant Norgescup maraton.

Les også: Sammenlagtseier til Evensen-Lie og Sveum 

Da Å i Heiane arrangerte Norgescup i 2015 var det Ola Kjøren som vant den 63km lange løypa, foran Christian Amdahl og Torbjørn Svanstrøm på henholdsvis andre og tredjeplass.

Jeanette Persson vant kvinnenes 57km foran Silje Stensrud, mens Sunniva Dring ble nummer tre.

Les også: Slik blir Norgescupen 2017 

Saken fortsetter under

Henrik Lunder Aalrust - Å i Heiane 2016 - Annar Gaustad 1400x933
Henrik Lunder Aalrust tok seg opp på pallen i eliteklassen på Å i Heiane 2016. Foto: Annar Gaustad

Henrik Lunder Aalrust tok seg opp på pallen i eliteklassen på Å i Heiane 2016. Foto: Annar Gaustad

Mer tilgjengelig
Å i Heiane arrangeres også som turritt å 45km for alle klasser 17 år og eldre.

– Her er det muligheter for alle, både de som ønsker å sykle raskest mulig og kjempe om Norgescup- eller Mastercuppoeng, og de som ønsker å bli kjent med nye stier og bruke litt lengre tid rundt denne flott løypa, sier Reiten.

Både Norgescuprittene og turrittet 45km har seedingsstatus til Birkebeinerrittet, mens Norgescuprittet også har seedingsstatus til UltraBirken.

Les også: Dette er seedingsrittene til UltraBirken 2017 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Løypekart Å i Heiane 2017

Å i Heiane INFO 2017 - 750x
Løypekart Å i Heiane 2017

Løypeprofiler Å i Heiane 2017

Høydeprofiler Å i Heiane 1400x367
Løypeprofiler Å i Heiane 2017