– Nå kan vi tilby sykkeleventyr over hele linja med alt fra dagsturer i Alvdal til ekspedisjoner i utlandet, sier Audun Jøstensen Lutnæs, som er gründeren bak det Alvdalsbaserte firmaet Urørt ski- og sykkeleventyr.

Lutnæs har i flere år arrangert guidede skiturer i Georgia. Nå tilbyr han også stisyklistene en smak av Kaukasus eksotiske natur og kultur. I tillegg lanserer han stisykkelturer i Pyreneene og Provence i Frankrike kommende sesong, og utvider turtilbudet i sitt lokalt i og rundt Alvdal. 

Annonse

– Uansett hvor vi drar på sykkeltur er det viktig for oss at deltakerne også får gode opplevelser også utenfor sykkelsetet. I mange år har vi tilbudt skiturer til Georgia, derfor er det spesielt kult at vi nå også kan tilby stisykling i vindistriktet i Georgia neste år, sier han. 

Les også: Skal tilby unike naturopplevelser i fjellet 

Saken fortsetter under

Urørt utvider tilbudet
Fra 2020 blir stisykling i Georgia en del av turtilbudet til Urørt ski-og sykkeleeventyr med base i Alvdal.

Utvider lokalt med eget overnattingssted
Kjerneområdet til Urørt er i Alvdal, og til sesongen 2020 åpner Urørt sin egen Bike Lodge der. 

– Vi er i sluttfasen på et stort stiryddeprosjekt, og nå har vi nærmere 100 kilometer nedoversti rett utafor stuedøra. Med egen Bike Lodge vil vi gjøre det enda enklere og mer attraktivt å legge sykkelferien til Alvdal. Overnattingen vi tilbyr er spesielt tilpasset syklister, med eget sykkelverksted, tørkerom, låsbar sykkelparkering, vaskestasjoner, og ikke minst gode fellesområder for after-bike, sier Lutnæs.  

Se hvordan det gikk da Stipatruljen var på besøk i fjellbygda i fjor: – Alvdal var et høydepunkt Saken fortsetter under

Sykle sti i vinter? Vi har testet piggdekkene fra 45Nrth og Schwalbe   

Urørt utvider tilbudet
Urørt ski- og sykkeleventyr åpner egen Bike Lodge for sesongen 2020. Foto: Ivar Thoresen

Mer elsykkel 
Neste sesong kommer åpner Urørt også elsykkel-utleie, «bike and train»-turer med elsykkel fra Rørosbanen til Dovrebanen, og egne elsykkel-turer på stisykkelfestivalen Livestock i juli. 

Les også: – Ringebu og Alvdal deler fjellområder med unik stisykling, og det skal vi vise frem 

Lutnæs mener terrenget i Alvdal innbyr spesielt til elsykkel av flere grunner. 

– I Alvdal har vi et unikt nettverk av naturlige stier, samt seterveier i fjella. Dette i tillegg til kompakte fjellområder som gir mange høydemeter, gjør at man kan bruke elsykkelen til å shuttle på grusveier opp, og sykle naturlig stier ned. Når vi i tillegg ligger midt mellom Trondheim og Oslo, med både Rørosbanen og Dovrebanen som kommer inn til området vårt, får vi et veldig godt tilbud med lite behov for biltransport. Derfor har vi også tilbud om «bike and train»-turer med elsykkel fra Rørosbanen til Dovrebanen, og på Livestock arrangerer vi egne turer for elsykkel for første gang neste år, sier Lutnæs.

I fjor utvidet sykkelfestivalen Huckfest i Hallingdal sitt turprogram med egne elsykkelturer, og fikk god respons på tilbudet. 

Les mer: – For et Huckfestjubileum 

Urørt utvider tilbudet
Stiene og naturen i og rundt Alvdal i Nord-Østerdalen er som skapt for stisykling, mener Urørt-grüneren Audun Jøstensen Lutnæs. Foto: Magnus Roaldset Furset