Gunn-Rita vant VM i Val Gardena

42-åringen tok sin tiende regnbuetrøye da hun vant VM i maraton i Val Gardena.

Sist oppdatert 27. juni 2015 kl 14.58
Verdensmester igjen: Gunn-Rita Dahle Flesjå vant VM i maraton i Val Gardena. Foto Ole Kristian Rudland

Det sto som forventet mellom Dahle Flesjå og Annika Langvad fra Danmark, som ble nummer to. Dahle Flesjå fikk 20 sekunder allerede i første bakken og etter det økte hun ledelsen jevnt hele rittet. Hun hadde full kontroll hele veien, og vant med 2 minutter og 18 sekunders margin til dansken, på tida 3:34:13.6.

Norge var representert med to utøvere i Sella Ronda Hero i de italienske dolomittene, som fungerte som årets maraton-VM: Gunn-Rita Dahle Flesjå og Hildegunn Hovdenak.

Kvinnene kjørte 62km og 3400 høydemeter i en trasé som i stor grad gikk på rundt 2000 meter over havet.

Hovdenak, som debuterte i VM-sammenheng, var imidlertid ikke bare begeistret for løypa, som hun syns var både bratt og hårete. I løpet av uka inn mot rittet har hun lagt igjen både hud og hår i traséen.

– Det var en tung dag for Hildegunn. Løypa passet ikke hennes styrker, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter til Terrengsykkel.no.

Alban Lakata ble verdensmester i herreklassen. Han gjorde unna den 87km lange løypa på 4:24:46, drøyt 2 minutter foran Christoph Sauser.