Dramatiske oppgjør om N-cupen

Mens rekkefølgen på sammenlagtpallene har vært relativt stabil mesteparten av rundbanesesongen, ble det endringer i mange klasser etter finalerunden på Skullerud.

Sist oppdatert 21. september 2014 kl 15.53
TO VINNERE: Ola Kjøren (til høyre) vant seniorklassen i Skullerudrittet og sikret seg med det sammenlagtserien i NC rundbane, foran Eskil Evensen-Lie, som ble nummer to i menn senior, men likevel vant menn U23. Foto: Snorre Veggan

Etter en lang sesong med små forandringer i sammenlagten, ble det mang et plassbytte etter målgang, med solen kom også noen meget gode prestasjoner og lovnader om videre satsing, melder Norges Cykleforbund etter Skullerudrittet, som var siste runde i Norgescup rundbane 2014.

SE TERRENGSYKKELS BILDESERIE FRA SKULLERUDRITTET

Ola Kjøren sikret seieren
Etter et knallgodt ritt, hvor Kjøren i runde tre stakk fra sine bruddkompiser, vant han både dagens Norgescup på Skullerud og Norgescupen sammenlagt for 2014.

– Med bare 174 poeng ned til Eskil Evensen-Lie på andreplass ser vi at det er jevnt i toppen, på plassen bak i cupen fulgte Fredrik Haraldseth. En pallplass han knivet med klubbkamerat og evigunge Johan Jørgen Lindegaard Strømberg om, Haraldseth knep tredjeplassen med 95 poeng! Vi gleder oss til neste år, kommenterer forbundet.

Jevn sesong ga sammenlagtseier
Henriette Elvrum Handal vant Norgescupen sammenlagt i kvinner senior etter en jevnt god sesong, og hun lover videre satsning når hun nå forlater NTG Lillehammer til fordel for Høgskolen i Lillehammer.

Det var ingen spenning knyttet sammenlagtseieren under siste runde i cupen. Den var avgjort allerede før Skullerudrittet. Derimot var det atskillig mer action rundt resten av sammenlagtpallen. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen avanserte en plass og knep andreplassen med 90 poeng på Sylvi Sommer.

U23
I årets Cup var det Eskil Evensen-Lie og Henriette Elvrum Handal som utmerket seg som de to sterkeste U23-rytterne, og velfortjent heder og ære etter en god sesong for de overnevnte, noterer NCF.

Erik Nordsæter Resell!
Etter en sesong hvor Torjus Bern Hansen tidlig tok ledelsen i Norgescupen, kom Erik Nordsæter Resell som en kule utover sensommeren, og stakk av med sammenlagtseieren i Norgescupen foran nevnte Bern Hansen.

– Det er også verdt å notere seg at Nordsæter Resell vant dagens ritt, og med dette viste hvem som var sterkest i denne sesongavslutningen, melder NCF.

Bern Hansen hadde imidlertid ingen enkel sommer, men kom sterkt tilbake etter skade i sommer. Han knep tilslutt andreplassen sammenlagt, rett foran snuten på Erik Hægstad.

Marit Sveen ganger to
Marit Sveen vant sitt første Norgescupritt for sesongen i finaleomgangen på Skullerid, og med det spikrer hun også sammenlagtseieren i årets Norgescup.

– Etter en lang sesong har Sveen vist at hun kan, sier NCF.

Anna Gabrielsen tok andreplassen i Norgescupen, mens Sveens argeste rival, Meda Petrusauskaite, sikret seg den siste pallplassen i kvinner junior.