Alice Grindheim har ledet byggingen av løypene til Oslo Enduro. På søndag viste hun dem frem til et 20-talls syklister på GTG-turen i regi av NOTS Oslo. 

– Det er jo alltid litt spesielt å guide i egne stier, så det var veldig hyggelig å se at folk har det gøy i løyper jeg har vært med å lagd. Tilbakemeldingene fra deltakerne var positive, og flere sa de vil komme tilbake. Og det er jo det viktigeste med løypebygging synes jeg: å lage noe folk faktisk har lyst å sykle igjen, sier Grindheim. 

Annonse

Les også: – Det kom flere og flere biler, og ut veltet det terrengsyklister 

Det var ingen tvil om at Grindheim var lommekjent på hver meter av de sju etappene. 

– Mange hadde nok fryktet at løypene i Tryvann ville være svært krevende etter mye regn de siste dagene. Men stiene hadde tålt været godt, og det ble tre fine timer med variert nedoversykling og ikke fullt så variert oppoversykling, sier Frode Kaafjeld, som var en av guidene på GTG-turen i regi av NOTS Oslo på søndag. 

– Da også solen dukket opp ble dette en riktig så fin høstdag med blå himmel og høstløv på trærne. Og selv om vi lot stoppeklokka ligge, så gikk det unna både gjennom bygde doseringer og mer naturlige stier med stein, røtter og små-dropp. Tørt var det heller ikke, så man måtte konsentrere seg for å holde flyten. Desto mer tilfredsstillende å komme seg velberget gjennom og ned til mål, sier han, og legger til at alle deltakere forlot Tryvann uten varige men. 

Les også: På gulljakt i Østmarka 

Saken fortsetter under

Søndagens GTG-tur i Oslo Enduro-etappene trakk rundt 20 deltakere. Foto: Frode Kaafjord

Stier blir ofte bedre med bruk 
Turen var også første gang løypesjefens selv fikk testet løypene hun hadde lagt opp til rittet sammenhengende, og første gang hun var tilbake i løypene siden rittet. 

– Jeg hadde nesten gruet meg litt til å sjekke standen på løypene etter rittet. Det regnet jo så utrolig mye rett før, og flere av partiene var helt nye. Det er helt klart noe som må utbedres, men stiene hadde holdt seg overraskende bra. Noen stier blir også bedre med bruk, for når de blir bredere, blir det også ofte flere linjevalg, sier Grindheim.

Nå håper både Grindheim og Kaafjeld at turen kan bidra til at flere vil vurdere å blir med på Oslo Enduro neste år. Rittet er allerede terminlistefestet til 15. august 2020.

Les også: Jåvold Landmark og Strædet vant Oslo Enduro 

Interessert i NOTS og bærekraft? Her har vi samlet saker om friluftspolitikk, ferdselsrettigheter, stivett, stivettregler, stibygging, NOTS (norsk organisasjon for terrengsykling) og deres arbeid