Når Gunn-Rita Dahle Flesjå reiser til prøve-OL denne uka skal kofferten fylles med notater, film og erfaringer som skal brukes flittig inn mot OL i august. Hun har store forventninger til prøve-OL, som blir noe av det viktigste hun gjør denne høsten.

Les også: Gunn-Rita tester OL-løypa i Rio 

Annonse

– Vi forventer å få masse god input om hva løypen byr på. Vi har to personer med oss til å filme alt og det blir viktig. Ut fra det vi har sett, så er det en kunstig laget løype som har lite å gjøre med vår vanlige hverdag som terrengsyklister. Men likevel er det spennende og utfordrende med håndlaga elementer, som vi skal få målt og testet og filmet nå, sier hun.

Skal bygge løypa hjemme
Men Dahle Flesjå nøyer seg ikke med teste løypa, filme den og ta notater.

– Vi håper å få laget de fleste tekniske seksjonene hjemme, slik at det blir et naturlig innslag i intervalltreningen og de tekniske øktene vi har hjemme gjennom vinteren, forklarer hun.

Med løypa på plass, kan Dahle Flesjå jobbe enda mer målrettet framover mot Rio 2016.

– Det blir my fart og akselerasjonstrening gjennom vinteren, sier 42-åringen, som vet at marginene er hårfine.

– Det blir lite som skiller gull fra sølv i VM og det er power og fart som teller, og trygghet inn i de tekniske partiene.

Går for gull
Når veteranen gyver løs på det som kan bli hennes siste mesterskapssesong i terrengsykkel, er det kun edelt metall som teller. Ved siden av OL er det også VM i Nove Mesto i Tsjekkia, og det henger også høyt.   

– Vi satser høyt som alltid. Kjempe om VM medalje i Nove Mesto og OL medalje i Rio, sier Dahle Flesjå, som har signalisert at hun vil gå for landeveis-VM i Bergen i 2017.

Men akkurat hvordan hun skal legge opp overgangen til tynne hjul.

Les også: Gunn-Rita Dahle Flesjå skifter beite 

– VM i Bergen blir en spennende utfordring på mange måter. Den utfordringen kan vi sette opp detalj når Rio er over og sesongen 2016 er historie. Jeg gleder meg nå først og fremst til å få god innsikt i OL løypen 2016 og få startet vintertreningen 2015/ 2016. Det er hardt og spennende arbeid, som vi liker svært godt, sier Dahle Flesjå.

Gunn-Rita 2015 - Foto Privat 1400x924
Gunn-Rita Dahle Flesjå satser fortsatt 100 prosent på ulendt terreng, men det hender likevel at hun bruker asfalten. Foto: Privat

Gunn-Rita Dahle Flesjå satser fortsatt 100 prosent på ulendt terreng, men det hender likevel at hun bruker asfalten. Foto: Privat