I den andre episoden av Stipatruljen tar programleder Henrik Kippernes et sykkelstopp i Alvdal. Her blir han guidet av entusiast og gründer av Urørt ski- og sykkeleventyr Audun Lutnæs og møter tilfeldigvis utforveteran Emil Carlson. Syklingen i Alvdal byr på av flotte barnålsstier, steinete høyfjellsti og cruising i landskap dekt med reinslav. Noe som er ganske unikt og spennende for de fleste som er vant til storbysykling.

LES OGSÅ: På sporet av den gode teknikken

Annonse

LES OGSÅ: Test av rimelige klikkpedalsko

Saken fortsetter under bildet

HØYFJELLSCRUISE: Stiene i Alvdal er i hovedsak naturlige i form av barnålsstier, steinete høyfjellsti og cruising i landskap dekt med reinslav. Bilde: Magnus Roaldset Furset

(Henrik Kippernes svarer på noen spørsmål i forbindelse med filmen)

Hvilke ringvirkninger ser du av Audun Lutnæs sitt engasjement i Alvdal foreløpig? 

Audun er en drivenes kar med like drivenes fru, deres omgjengelighet, gjestfrihet og iver tror jeg de kan få til store ting. I tillegg samkjører de med gjengen fra Værfast på Ringebu og dekker derfor et enormt område i fjellheimen.

Hvor mye er stiene tilrettelagt? 

Stiene i Alvdal er tilrettelagt i den grad at de er ryddet, ellers er det naturlig sti. Audun er dyktig til å prioritere å finne gode løsninger der terrenget er vått og sårbart, vi avsluttet for eksempel den ene turen ned en gammel kjerrevei og sti som de hadde funnet frem og ryddet.

Hva skjer når man er ferdig med sykkelturen?

Kvebergsøya Gard var virkelig en opplevelse. Idyllisk beliggenhet ved foten av Rondane, hyggelig vertskap og fantastisk mat. Jeg tror det er akkurat slike ting som gjør at Audun og Urørt skiller seg ut. Knytte sammen sykling med mat og kulturopplevelse.

Også fikk dere med dere en gammel sirkushest, som han selv kaller seg (Emil Carlson)

Gammel sirkushest med ungdommelig mot og trøkk i labba, Emil må være noe av det bedre innen turkamerat emne. Makan til kjernekar skal man lete lenge etter!

STIPATRULJEN

EPISODE 1: Nøtterøy / Tønsberg

EPISODE 2: Alvdal

EPISODE 3: Gloppen

EPISODE 4: Hafjell

ALT AV STIPATRULJEN