Svingene ned fra Haugsvarden gir deg en av de desidert beste utforkjøringen i Norge. Sigleif Myklebust kjenner stien bedre enn de fleste. / Stisykling i Norge.
Svingene ned fra Haugsvarden gir deg en av de desidert beste utforkjøringen i Norge. Sigleif Myklebust kjenner stien bedre enn de fleste. / Stisykling i Norge.

Haugsvarden

Nordfjord folkehøgskole

HVOR?
  • Kommune: Stryn
  • Fylke: Stisykling i Norge
  • Lengde: 0-10 km
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 4. Krevende

Startpunkt

Nordfjord folkehøgskole

Rutebeskrivelse

Dette er en typisk topptur som er enklest om man shuttler. Men det anbefales selvfølgelig å sykle. Startpunkt for turen er Nordfjord Folkehøgskole utenfor Sandane. Følg E39 vestover ut fra Sandane sentrum. Avkjøringen til folkehøgskolen er på høyre side. Følg skilting under veien på motsatt side til skolen, parkér her. Sykle/kjør så tilbake mot Sandane igjen. Etter 3,5 kilometer tar du av til venstre, skilt mot Fjellbygda. Bratt stigning på asfalt, og deretter grus. Etter et lite stykke på grus, tar du 180 grader til høyre, gjennom et boligtun og videre på grusvei. Deretter bom hvor man må betale, husk penger! Fortsett så på denne grusveien helt til Tystadstøylen hvor det er en parkeringsplass. 

Her går stien oppover langs ryggen. Du skal i første stikryss holde til venstre mot Haugsvarden, som du nå ser til venstre foran deg. Lomvatnet ligger på venstre side av stien. Fin flytsti med noen litt steinete partier mot toppen. Fra Haugsvarden har du utsikt utover Nordfjord, og Sandane Lufthavn. Ved toppunktet er det bare å snu, og sykle samme vei ned igjen til parkeringsplassen. Super utforkjøring med fin flyt, og noen mer tekniske partier ned mot Tystadstøylen. 

Nede ved parkeringsplassen ved Tystadstøylen er første del av stien unnagjort. Nå sykler du grusveien noen meter tilbake hvor du kom fra, og så dropper stien ned til høyre. Bratt og mer teknisk terreng venter, kjør med hodet. 

Utforkjøringen er hysterisk morsom. Stien kommer etter hvert ut på et gårdstun. Her følger du grusvei til den deler seg i tre. Ta til høyre på traktorvei som går over til sti. Følg stien nedover tett barskog helt til du kommer ut på E39 ved folkehøgskolen.

  • Vanskelighetsgrad: 4-5 krevende
  • Lengde: Ca. 10 kilometer
  • Høydeforskjell: Ca. 400 meter
  • Startpunkt: Nordfjord folkehøgskole

GPS-spor til alle turene finner du på gps.terrengsykkel.no. Disse kan du laste ned og se nærmere på. Har du en GPS med kartvisning, kan du følge sporet når du sykler.

Oversiktskart over Stryn/Nordfjord med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Stryn/Nordfjord med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Terrengsykkel skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.

Velg mellom rent digitalt abonnement eller abonnement som også inkluderer Norges beste sportsmagasin, Fri Flyt.

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå