Geitfjellet er et av de mest populære turmålene i Bymarka. Petter Andreas Strøm og Arne Radmann setter dekkene på prøve. / Stisykling i Norge.
Geitfjellet er et av de mest populære turmålene i Bymarka. Petter Andreas Strøm og Arne Radmann setter dekkene på prøve. / Stisykling i Norge.

Geitfjellet

Byåsen butikksenter

HVOR?
  • Kommune: Trondheim
  • Fylke: Stisykling i Norge
  • Lengde: 10-20 km
  • Tidsbruk: ikke angitt
  • Vanskelighetsgrad: 3. Middels krevende

Startpunkt

Byåsen butikksenter

Rutebeskrivelse

Dette er en kort, klassisk og fin tur i Bymarka. Begynn ved å ta deg opp til Skistua. Du kan enten følge asfalt eller sti oppover. 

På parkeringsplassen ved Skistua, følg stien langs Blomstertjønna. Følg skilting mot Kobberdammen, og ta til høyre i første stikryss etter noen titalls meter. 

Opp en liten bakke, så står du på toppen av Udbyeløypa, som er en fin nedoversti. Et lite stikryss i begynnelsen, her holder du til høyre, ellers bare følg stien. 

Udbyeløypa ender på grusvei ved Kobberdammen, ta til venstre. Følg grusvei rundt Kobberdammen, samme hvilken side du velger. De to stiene møtes på andre siden av Kobberdammen. 

Stien kommer ut på Gamle Bynesvei, hold til høyre. Følg Gamle Bynesvei en liten kilometer, ned til avkjøringen til Geitfjellet ved Tempervollen. 

Ta til venstre og følg skilting mot Geitfjellet og Våttakammen. Fin klatring med en del crux opp til Geitfjellet. Følg klatringen til neste stikryss. Her tar du ned til høyre, så til høyre umiddelbart igjen mot Helkanseter. 

Vær oppmerksom og vis hensyn, dette er turterreng. Stien kommer ut på åpent hogstfelt rett over Helkanseter. Her tar du til venstre, skiltet mot Langdalen. I første stikryss tar du til høyre, over et lite hinder bygd av nedfall. Følg Blåbærstien nedover til du kommer ut på en grusvei. Her tar du til venstre og umiddelbart inn på ny sti venstre igjen. Dette er  Bringebærstien. Stien går småkupert bortover og nedover, før den ender ved Gamle Bynesvei. Det er flere avstikkere fra Bringebærstien, men du skal holde rett fram og følge hovedstien.

Vel nede på Gamle Bynesvei krysser du grusen og tar stien mot Teisendammen. Følg stien langs Teisendammen tilbake til Byåsen Butikksenter.

  • Vanskelighetsgrad: 4 - middels krevende
  • Lengde: Ca. 13 kilometer
  • Høydeforskjell: Ca. 420 meter
  • Startpunkt: Byåsen butikksenter

GPS-spor til alle turene finner du på gps.terrengsykkel.no. Disse kan du laste ned og se nærmere på. Har du en GPS med kartvisning, kan du følge sporet når du sykler.

Oversiktskart over Trondheim med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Oversiktskart over Trondheim med inntegnet rute. Fra Stisykling i Norge.
Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Terrengsykkel skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.

Velg mellom rent digitalt abonnement eller abonnement som også inkluderer Norges beste sportsmagasin, Fri Flyt.

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå