Trappeløypa

Utenfor Historisk-Filosofisk Fakultet (HF)

HVOR?
  • Kommune: Oslo - Blindern
  • Fylke: Oslo
  • Lengde:
  • Tidsbruk:
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Startpunkt

Utenfor Historisk-Filosofisk Fakultet (HF)

Slik kommer du dit

T-bane 5 mot Sognsvann, gå av på Forskningsparken stasjon, eller Trikk mot Rikshospitalet- gå av på Blindern stasjon, rett etter Collets Plass. Følg skiltning mot HF, eller spør en innfødt.

Endepunkt

Utenfor Kjemisk Institutt.

Terreng

Ruta består kort og godt av asfalt, brostein, trapper, betong- og en ørliten dæsj av grass.

Rutebeskrivelse

Ser man på kartet starter løypa på punktet 1., her kjører man i sirkel et par ganger for å få beina i gang, mens man har en god tune gående i huet- gjerne en litt hardcore sang som for eksempel MxPx, litt sånn glad- må ikke være for mørk- da vil man bare tryne. Ser man på kartet er det en liten sirkel som markere alle trapper/morsomme ting, slik at hvert avsnitt vil markere hver sirkel- eazy e'nuff.

Sett igang over mot bygning 9, her er den første saken man kan go big på, massive air snakker vi. Dran så til høyre, her er det en god plass å dra på bakhjulet, gjerne en manual- men pass på å hold farten opp- slik at du kan få street cred. av psykologi bertene som sitter på kantina å digger moves'a dine.

Denne trappa er ikke mye å snakke om- attack it with a stealth and smooth approach- men som alltid- GO BIG. Obs- pass på kumlokket- det har en stygg tendens til å ta felgene dine, så er det sagt. Gå så videre rett fram mot gjerdet, kan være en fordel å svinge til høyre etterhvert hvis man ikke er keen på å havne på tryne. Nå er tiden inne for å roe pedaltråkket ned et par hakk. Det er tid for å cruise'e ned mot fredrikke plassen, ta det litt rolig- slapp av, og nytt synet. Når man kommer ned mot hus 13(Vilhelms Bjerknes Hus- VB) svinger man til Venstre, ikke ta trappene- disse er bare kjedelige. Altfor mye ristning i syklen.

Nå kommer det litt gøy, hold deg tett opp til hus 15, her kan man enten velge å kjøre trappene (som er kjipe), eller komme seg oppå den store steinplata (du skjønner hva jeg snakker om når du ser den). Når du har kommet deg opp- kan du selvfølgelig hoppe litt rundt etc. , men gi litt guffe ut av plata- få litt lift på syklen. Videre trøkk til ut trappa som du ser foran deg til høyre- dette blir gøy. Videre tar du det litt ez ut trappa utenfor Biblioteket. Her kan du enten kjøre ned trappa, dra'n opp til høyre til kjeller inngangen til Akademika, eller traile ned marmorblokkene.

Uansett hva du finner på så pass på å kom deg opp til den Gamle Eika (trebygning som du ser til høyre), kjør rundt bygningen- dra seriøst på å fly ut trappa- nå kan du ta deg en velfortjent hvil, mens du lax'er ned mot Helga Engs (Hus 20).

Dra'n nå ut trappa utenfor Helga Engs, pass litt på for biler, eksamensvakter, unger, mødre med vogner og andre tullinger. Kjør så ned mot fysisk (Hus 24). Ta'n så til høyre (som vanlig), følg så veien.

Når du kommer rundt hjørnet ser du at det går en vei rett ned og en annen bak fysisk- du skal nå opp på grasset i midten. Her kommer det du har varmet opp, og fått street cred. for hele veien- "THE ULTIMATE ADJUSTABEL JUMP", her kan du velge å gå for en 20cm'ters sak- eller go all the way- med gode 2 meter- eller så er du som meg å går i midten en eller annen plass. Men pass på for parkerte biler- det kan være en fordel å gjøre dette på en Søndag- siden det ikke er fult så mange tullinger på Blindern på den tiden. Dermed er løypen ferdig- så du kan nå enten dra på forelesning, eller tenke på trappeløypa kun som en oppvarmning for resten av trappene på Majorstua, Frognerparken og resten av Oslo by.

Tips

Har lagt ut et, men går dere på www.uio.no og søker på "kart" så får dere det fram ganske kjapt.

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå