Kjelsås - Movann - Sinober - Kjelsås

Demningen ved Maridalsvannet

HVOR?
  • Kommune: Oslo - Lillomarka
  • Fylke: Oslo
  • Lengde:
  • Tidsbruk:
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Startpunkt

Demningen ved Maridalsvannet

Slik kommer du dit

Ligger helt i sydenden av Maridalsvannet. Fra Oslo sentrum er det bare å følge stien langs Akerselva.

Endepunkt

Samme sted som starten.

Terreng

Dette er en relativt grei stitur med mye artig sykling, men med noen litt vansklige partier

Rutebeskrivelse

Fra demningen ved Maridalsvannet sykler du langs grusveien på oversiden av vannet et par hundre meter til du kommer til et veiskille. Til høyre kommer du til Linderudkollen, til venstre havner du samme sted som vi skal, men vi velger å ta stien rett frem (bratt oppover). Dette er en skiløype om vinteren, så den kan være litt fuktig etter regnevær.

Etter en liten men bratt oppoverbakke, sykler du på en fin sti et lite stykke før du kommer ut på en stor gressslette. I andre enden av denne sletten går det en sti. Sykl denne ca 200 meter. Da vil det være mulig å ta av til venstre ned en rødmerket løype (Denne tar av svakt til venstre). Denne løypen følger du gjennom skogsterreng, over et gammelt shoggsfelt, gjennom mer skog (her er det veldig pent, og artig sti). Etter ca 20 min kommer du ut på grusveien som går til Sandermosen stasjon. Følg denne til du er på stasjonen.

Ved stasjonen sykler du ut på veien tar til høyre og følger denne et kort stykke. Ta så til høyre igjen og følg veien til Movann (litt grusvei desverre). Ved Movann tar du til høyre opp mot Sinober. Her er det en lang oppoverbakke, som starter som grusvei og ender opp som sti. På slutten mot Sinober blir stien ganske krevende, og det kan hende at du må gå i kortere perioder.

Fremme på Sinober tar du stien som går ned til høyre. Ved første kryss tar du til venstre (På skiltet her tror jeg det står Solemskogen). Nå er du på en sti du skal følge lenge. Denne er relativt smal, men veldig spennenede. Etter at du har passert Vennervann blir stien noe bredere og forbi Griseputten ned mot veien til Solemskogen holder du stor fart (og har kroppen full av adrenalin).

Når du kommer ut på grusveien tar du til høyre og følger denne til parkeringsplassen på Solemskogen. På parkeringsplassen tar du brått til høyre og stuper ned en bratt nedkjøring. Pass deg for bommen litt nede i bakken. 200 meter etter bommen skal du til venstre. Denne veien kommer fort, så følg med. Denne veien fører deg ned flere tøffe og artige nedkjøringer. Vel nede kommer du ut på samme gressslette som du syklet over for et par timer siden.

Ta til venstre på sletten og sykl ned skiløypen du syklet opp tidligere. Nå er det bare å følge grusveien rett frem til du er ved demningen til Maridalsvannet igjen!

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå