Haukåsen - Nuggerud

Radomen på Haukåsen

HVOR?
  • Kommune: Oslo - Østmarka
  • Fylke: Oslo
  • Lengde:
  • Tidsbruk:
  • Vanskelighetsgrad: 6. ikke angitt

Startpunkt

Radomen på Haukåsen

Slik kommer du dit

Tja, radomen er jo synlig fra halve østlandet, men veien går nå da opp fra Mariholtet. Enkleste vei til Mariholtet er å parkere ved Ellingsrud.

Endepunkt

Nuggerud eller Lutvann

Terreng

Fin smal sti - litt kronglete - fin gresskledt kjerrevei.

Rutebeskrivelse

Kom deg til radomen på toppen av Haukåsen. (For de som måtte lure på hva som er inni "golfballen" så er det en sivil radar tilhørende luftfartsverket, denne holder orden på flytrafikken over østlandet.) God trening på vei opp!

Fra radomen går det flere blåmerkede stier. Den som starter med å gå mot øst (den eneste som er lett å se) er ganske kronglete, så selv om den passerer severdigheten "djevelens prekestol" (En hvit kjempestein) så anbefaler jeg ikke den.

Sykle helt rundt på baksiden av radarbygget, og bakerst i nordenden går det en blåsti innover. Denne er passe smal, det er mulighet til å holde god hastighet nedover mot Lauvtjern.

Når du etter ca en kilometer kommer til nordenden av Lauvtjern møter du på en blåstien som kommer opp fra Lutvann og fortsetter ned mot Svartputt.

I stikrysset tar du til høyre, og nå er det litt krongling ned forbi svartputt. Ved høy vannstand kan stien her være under vann, men sykler har jo luft i hjulene og flyter fint!

Rett forbi svartputt kommer du ut på kjerrvei som du kan følge ned til grusveien ved Nuggerud. Her er det bare å dra på det du kan nedover.

Tips

Du kan også ta til venstre ved Lauvtjern for å ende opp på Lutvann isteden. Det er en litt småkjip sti med en del trilling/bæring, men liker man bratte nedkjøringer er den fin. Vær nøye med å følge blåmerkingen i starten, stien gjør noen merkelige krumspring underveis.

Det er dog verdt å merke seg at denne stien IKKE kan anbefales når det har regnet nylig, for svaberget er av den typen som er smurt inn med "skjenepudding" når det er vått!

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå