Langåsdammen- Skjøtingstua

Parkeringsplass ved Langåsdammen

HVOR?
  • Kommune: Levanger
  • Lengde: 10-20 km
  • Tidsbruk: 1-2 timer
  • Vanskelighetsgrad: 3. Middels krevende

Startpunkt

Parkeringsplass ved Langåsdammen

Slik kommer du dit

Om du kjører med bil til utgangspunktet: kjør Okkenhaugsveien fra Levanger sentrum (krysser E6 ved Heir), ta av til Langåsdammen og følg denne veien. Følg veien til venstre når du har ankommet Langåsdammen. Videre over liten bro og straks kommer et skilt:"P tursti 0,1". Der svinger du av og parkerer på venstresiden.

Endepunkt

Startpunkt

Terreng

Stien åpner med en veldig kort bit med plankekjøring over ei myr (bokstavelig talt). Deretter blir stien til brei traktorvei, før man kommer på hovedsaklig smal og litt vrien sti. Stien stort sett bare oppover, til du kommer fram til Skjøingstua, men da er det bare å bombe på nedover igjen etterpå.

Rutebeskrivelse

Fram:Følg plankelegginga over myra, deretter krysser du et jorde, og tar til høyre på traktorveien. Følg denne til du kommer til Tvårråsjøen, kryss over brua, og fortsett det lille stykke med bratt klatring. Ta til venstre i det første krysset etter brua der du må krysse liten bekk og opp en bratt kort bakke. Deretter kommer du til hovedveien(som går forbi Torsbustaden alpinanlegg) følg denne grusveien til ende (sving venstre når du kommer fra stien) et veldig kort stykke. Kryss elva i enden av veien, og fortsett stien/traktorveien oppover et stykke til det kommer et skilt med to veier til Skjøtingstua. Der må du ta den til høyre over grøfta. Herfra er det singletrack som veksler mellom koseknot og teknisk vanskelige klatringer. Til slutt må myr krysses(hallo, du er i trøndelag) men det er lagt ut delvis plankebroer.Vips så er du framme, og kan sette deg ned og slappe av i solsteiken foran hytteveggen på Skjøtingstua og glede deg til returen.Tilbake: Du følger samme spor som opp og har selvsagt memorert den perfekte flytlinjen så her går det unna. Bare pass på at gliset ikke går helt rundt hodet.Se også egen tråd på forumet:http://terrengsykkel.no/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=1026054#Post1026054

GPS

Tips

Hvis du er leken og har tid kan du ta til høyre etter bro over Tvårråsjøen på returen. Her er det en meget vanskelig sti langs vannet som du kan leke deg med eller følge til demningen og sykle grusvei til parkering/utgangspunkt.

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå