"Rocky flatland"

Grefsum-krysset/Flystripevegen

HVOR?
  • Kommune: Løten - Mosjømarka
  • Fylke: Hedmark
  • Lengde: 10-20 km
  • Tidsbruk: 1-2 timer
  • Vanskelighetsgrad: 3. Middels krevende

Startpunkt

Grefsum-krysset/Flystripevegen

Slik kommer du dit

Ta av fra Rv.3 mot "Bjørnstad 2 km", første avkjøring etter avkjøringentil Løten sentrum, og følg deretter skilt til Mosjømarka/Grefsum. Parker ikrysset der det er bomavgift. (Kartreferanse)

Endepunkt

Samme sted som startpunkt.

Terreng

Mosjømarka byr for det meste på lettsyklede smale stier i flattterreng, særlig hvis man holder seg syd for høyspentlinja.Du kan se langt innover mellom trestammene i den åpne furuskogen.Denne ruta byr på de mest steinete stiene i Mosjømarka ogdu må jobbe for å få flyt. Den begynner pent og blir gradvisvanskeligere og med enklere flytpartier mot slutten som belønning.

Rutebeskrivelse

Følg veien 200 meter nordover fra Grefsum-krysset mot Ebru ogta av til venstre og følg denne stien (gammel driftsvei i starten).Den deler seg to ganger (ta svakt høyre i begge)og kommer inn på den blåmerkede "Tjennstien" som går østover retningTrollheimen.Når du har krysset grusveien (følg den 50 meter til høyre)vil du følge samme trase som Veensæterrunden et stykke. I førstestikryss kan du ta til høyre mot Trollheimen, eller du kan gjøre turen5-6 km lenger ved å ta venstre og følge Veensæterrunden(Torvmyrbrakka-Smalmyrkoia-Veensætra-Arnstadkoia) til stidelet rett etter Trollheimen.Fra Trollheimen følges blåmerking tilbake til Grefsum, hvordu krysser sydover mot Mosjøbergstien og videre mot Korildstadstien vianoen smale gromstier som ikke finnes på noe kart. Korildstadstien ermerket blått. Følg denne forbi Hølmyrkoia og ta til høyre på stien somgår langs Flystripevegen tilbake til Grefsum-krysset.

Tips

Deler av stiguiden er forklart nokså overfladisk og er såledesmyntet på de av dere som er litt kjent i Mosjømarka. Hvis du har GPSkan du skrive PM til undertegnede, så sender jeg sporlogg.Merk deg også at dette er ikke en rute du velger hvis du kommerlangveisfra for å sykle i Mosjømarka en enkelt gang.Da bør du få med deg hele Korildstadstien, Finstadgardshøgda,Karikrokstien, Rondanestien fra Stålsætra til Rokosjøen ogfine flytstier mellom Stormyråsen og Hølmyrkoia.Turkart for Mosjømarka kan kjøpes ved Servicekontoret i Løten kommuneeller i HHT-butikken ved Østre Torg i Hamar.

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå