Lampetjern rundt og rundt

Årbogen idrettsanlegg

HVOR?
  • Kommune: Nedre Eiker
  • Fylke: Buskerud
  • Lengde: 10-20 km
  • Tidsbruk: 2-3 timer
  • Vanskelighetsgrad: 3. Middels krevende

Startpunkt

Årbogen idrettsanlegg

Slik kommer du dit

Fra stor rundkjøring på Fv 283 ved nybrua i NE følg skilting til Stenseth. Ved T-kryss ta til høyre deretter til venstre, skiltet Årbogen idr park. Start kan gjøres ved parkeringen ved klubbhuset.

Endepunkt

Følg lysløypa tilbake til klubbhuset.

Terreng

Grusvei, double track, single track. Mye store steiner i partier. Veldig bratt i enkelt partier. De fleste stiene tåler å bli syklet på når det er vått.

Rutebeskrivelse

Fra lampetjern er det mange mulig nedkjøringer. Alle er ikke like spennende, og det kan være særdeles lite spennende å kjøre grusvei opp.Følg grusvei eller ta lysløype fra klubbhuset opp til startpunkt i kartet, skarp sving med tømmeroppsamlingsplass som ligger like ved lysløpa. Rett etter startpunkt er det en bom. Stien begynner ved (2) i kartet. Første biten en bred med relativt grov sti. Nedkjøring starter i (6).<b>Rute 1</b> er nordre del fra (6) via (3) til (8). Fra fra (6) til kryss etter (3) er det double track som er grov med en del løse steiner. Etter kryss er det single track ned til grusvei.<b>Rute 2</b> er sødre del fra (6) via (3) til startpunktet. Double track med en del store steiner.<b>Rute 3</b> er fra (6) via (3) og (7) til skiløype. Double track hele veien. Skiløypa går inn i lysløpa tilbake til startpunkt på kartet. Alternativt single track ned til endepunkt. Egner seg dårligst av alle rutene når det er vått.<b>Rute 4 og 5</b> er fra (6) via (11). Single track. Legg merke til at stien deler seg slik at det kan sees på som to forskjellige ruter. Kan avsluttes med skiløype og lysløype eller single track ned til endepunkt. Endepunkt er i lysløype.5 litt forskjellige ruter. Veien fra bommen opp til stiens start i nordenden av lampetjern er 2 km. De sprekeste kjører sikkert ikke grusvei, og de svakeste orker sikkert ikke å kjøre alle 5 rutene på samme tur.

Terrengsykkel utgis av Fri Flyt AS | Postboks 4767 Nydalen, 0421 Oslo | Tlf: 22 04 46 00
Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Redaktør: Kristoffer Kippernes Utstyrsredaktør: Øyvind Aas
Salgssjef: Alexander Hagen | Daglig leder: Audun Holmøy Røhrt
Nettsiden er utviklet av Fri Flyt Byrå