Espen Johnsen vant de to første etappene, men fikk det tøffere utover i rittet. Til slutt skiller 8.2 sekunder mellom Zakka på førsteplass og Johnsen på andre.

– Jeg misset litt på tredjeetappen, kjørte ut av løypen, og tapte litt tid her. Zakka er nok i bedre form og har mer trøkk i beina. Så dette ble nok litt avgjørende på de to siste etappene, sier Johnsen.

Dermed er sammenlagtseieren i herreklassen avgjort i favør Blom Johansen, selv om en runde i serien gjenstår. Det spiller imidlertid ingen roller for Johnsen, som stiller med friskt mot og nysmurt sykkel til sesongfinalen i Hafjell neste helg. For ham handler enduroserien om gode opplevelser, artige løyper og god stemning med gode venner. Og det fikk han på Frei.

– Freienduro var et flott ritt, håper de stiller som arrangør til neste år. De klarte å toppe alt med å lage pasta salat til alle etter rittet som ble mottatt med stor glede, sier Johnsen.  

Topp 3 menn
1. Zakarias Blom Johansen, SK Rye, 15:13.1
2. Espen Johnsen, Bergen MTB klubb,15:21.3
3. Preben Nøkleby, Bergen MTB klubb, 16:22.6

Fullstendige resultater alle klasser 

Saken fortsetter under

Pallen i herreklassen, fra venstre: Espen Johnsen, Zakarias Blom Johansen og Preben Nøkleby. Foto: hashtagenduro

Les også: Enduro-maskinen Espen Johnsen 

To nye jenter på pallen
Blant jentene var det klar seier til utfornorgesmesteren Hilde Sangesland Strædet, med to nye ryttere på de neste plassene: Anette Røssum Bastnes fra Oslo ble nummer to og Elin Berg fra Molde nummer tre.

Alice Grindheim, som leder 80/20-serien sammenlagt, fikk en tung dag i den fuktige løypa, og endte på femteplass.

– Jeg får tydeligvis en mental sperre når det blir store gjørmehull. Offisielt leder vel jeg enda, men Stina (Bondehagen) ligger godt an, selv om hun slo seg hardt i hodet på siste etappe og havnet noen plasser lengre bak på grunn av det, sier Grindheim.

Hun legger til at Ida Håkonsson og Helene Thon Moland, som også ligger godt an sammenlagt, ikke stilte på Frei. Derimot kommer det stadig nye ryttere.

– Det som var kult er at to nye jenter kom på pallen i helgen. Det blir tøffere å tøffere å komme på pallen nå, og neste år blir spennende, sier Grindheim, som syns mer konkurranse er utelukkende positivt.

Les også: Jentene kjempet til døra 

Topp 3 kvinner
1. Hilde Sangesland Strædet, Kristiansands CK, 20:24.2
2. Anette Røssum Bastnes, Drangedal, 21:44.6
3. Elin Berg, Molde CK, 22:04.2

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Frei Enduro var fuktig, men stemningen var topp. Foto: Preben Nøkleby