– Jeg har skrevet kontrakt med et nytt endurolag for 2018-19, men jeg kan ikke gå ut med hvilket lag det er før i januar. Det eneste jeg kan si er at det er ett av de større teamene, og at det lenge har vært en stor drøm å komme med på et så seriøst lag med store ressurser og støtte, sier Zakarias Blom Johansen, som nylig avsluttet sin første sesong som proffrytter på Enduro World Series nivå.

Les også: – Hadde aldri trodd jeg skulle bli blant de topp 10 i år 

Flere muligheter
Med det nye laget får 25-åringen flere muligheter.

– Fra første gang jeg pratet med teamsjefen på telefon skjønte jeg hvor profesjonelt og ressurssterkt laget er, og at dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Jeg har alltid hatt som mål å komme inn i ett av de av mest profesjonelle sykkelteamene i EWS for å se hvor langt jeg kan ta syklingen og på den måten nå mitt fulle potensial som endurosyklist, sier Blom Johansen, som ble nummer 25 sammenlagt i Enduro World Series 2017. 

Les også: Zakka blir Norges første enduroproff 

Blom Johansen vil også få noe mer ritt og reising, men han tror ikke hverdagen kommer til å endre seg radikalt.

– Jeg kommer ikke til å flytte, men det vil bli flere konkurranser og samlinger og utenlandsreiser enn jeg har hatt denne sesongen. Det nye laget kjører også på Fox og Shimano, så overgangen der er ikke så stor. Det er veldig greit å fortsette med komponenter man er vant med og vet at fungerer, sier han.

Uventet
Blom Johansen understreker at lagbyttet ikke skyldes problemer med Ibis Enduro Race Team, som han nå forlater.

– Jeg hadde egentlig ingen planer om å bytte team for 2018 og har vært super fornøyd med sesongen på Ibis. Dette har vært min første proff sesong i EWS sirkuset og da har det vært en utrolig trygghet for meg å ha Robin Wallner som team kamerat. Det å ha en bra kompis og spørre om råd og hjelp har vært noe jeg har satt veldig pris på.

Zakarias Blom Johansen er klar for sin andre proffsesong. Foto: Martin Eriksson