VANT: Gee Atherton er tilbake i regnbuetrøya. Foto: Martin I. Dalen

På en dag da de færreste syklet feilfritt, ble Gee Atherton verdensmester på Hafjell. Briten leverte et solid run, men i likhet med mange andre var han nær å bli felt i Råbøl.

- Jeg stoppet opp i et tre, men det var bare "touch and go". Jeg klarte å holde meg fast.  Løypa er vanskelig, både fysisk og teknisk, slik vi liker det. Mange ryttere gikk ned, så jeg er fornøyd med å ha klart å holde meg fast, Just hanging it together and bouncing of stuff, sier Gee. 

Dette var Athertons andre VM-gull. 

- Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Men jeg er sikker på at det føles bedre ut andre gang!, sier Gee fornøyd.

Ratboy med brukket ankel

Dagens store snakkis ble derimot avslutningen til Bryceland. Josh "Ratboy" Bryceland syklet vanvittig fort nesten hele veien ned. Ved andre mellomtid var han klart i ledelsen, drøyt et sekund foran Gee. På containerhoppet like før mål må han ha skjønt at det gikk mot seier, for han dro på og bånnet landingen. Det endte med ankelbrudd. Han klamret seg til sykkelen resten av veien ned, og syklet inn til sølv. Medaljeseremonien fikk han dessverre ikke vært med på. Briten ble fraktet bort med helikopter, men har det etter forholdene relativt bra. 

SHOWET: Josh Bryceland visste trolig at tiden var god, for han dro på ekstra på containerhoppet. Det endte med ankelbrudd. Foto: Snorre Veggan.

SKADET: Ratboy må feire sølvmedaljen fra sykesengen. Steve og Greg hjelper ham vekk. Foto: Martin I. Dalen

- Alle hopp i en utforløype er for korte, svarer Gee da vi spør ham om utformingen på det siste hoppet. - Det går rett og slett for fort, det må rett og slett scrubbes (dempe hoppet, red. anm.).

PASSER PÅ: Steve Peat passer på læregutten Josh Bryceland. Foto: Martin. I Dalen

TØFF KAR: Ratboy tok skaden med fatning. Foto: Øyvind Aas

Raskest uten kjede

Neko Mullaly røk kjedet rett ut fra start. Amerikaneren ga likevel ikke opp, og kom i mål til klart raskeste tid. 

- Jeg skjønner ikke helt hvordan dette gikk til, sukket Neko, etter at det ble klart at han endte rett utenfor pallen.

FORVIRRET: Neko Mullaly visste ikke helt hva han skulle tro etter å ha kommet på fjerdeplass uten kjede. Foto: Øyvind Aas

Han skulle bli sittende i hot seat lenge. Den ene favoritten etter den andre kræsjet på vei ned. Danny Hart skled ut i en løs sving. Sam Hill lå 3,5 sekunder foran på første mellomtid, men blir felt i en steinrøys. Etter å flydd over styret og dunket skallen i en stein, rister han oppgitt på hodet men fortsetter videre. Aaron Gwin gjorde ingen store feil, men har ikke toppfarten inne. Greg Minnar var raskest på mellomtiden, men tryner i Råbølstien. Han fullfører med punktert bakhjul. Til slutt var det Gee Atherton som vippet Neko ut av hot seat. 

Troy Brosnan var en av få som syklet tilsynelatende feilfritt. Den lette australieren hadde frekke spor og så rask ut. Det holdt til en bronsemedalje. 

MEDALJEVINNER: Unge Troy Brosnan kom på tredjeplass. Foto: Mathias Marley

Ratboy fikk ikke feiret sølvmedaljen. Foto: Martin. I Dalen.

KARBONFLISER: Det er usikkert om Greg Minnaar punkterte før eller etter trynet. Det gikk bra me Greg, men hjulet fikk seg en trøkk. Foto: Øyvind Aas