Vinterstiene venter på deg og piggdekkene!

Trenger du litt inspirasjon?Harald Wisløff har tatt turen over Grønnliåsen øst i Oslo. Der har fotgjengerne gjort godt tråkkearbeid. Se video fra Grønliåsen!

Sist oppdatert 17. januar 2012 kl 13.03
FIN VINTER:  På Grønnliåsen mellom Hauketo og Kolbotn utenfor Oslo ligger stiene klare.
FIN VINTER: På Grønnliåsen mellom Hauketo og Kolbotn utenfor Oslo ligger stiene klare.

Tekst og film Harald Wisløff og Lars-Erk Johannessen

Aha.. Så skiene står upreppet innerst i boden og piggdekkene har fortsatt ikke smakt is og snø?Dørstokkmila trenger ikke være så lang. Det er bare å komme seg ut. Sørlige deler av Oslomarka byr på dårlig skiføre, men desto bedre sykkelføre.

Grønliåsen 14. januar 2012 from Lars-Erik Johannessen on Vimeo.

Blåmerket og historisk

Vi har en fersk videorapport fra Grønliåsen på grensen mellom Oppegård og Oslo kommuner, langs den blåmerkede og kjente Oldtidsveien, samt endel snadderstier i nærheten.Hundeluftere og fotfolket bruker denne urbane og kompakte skogsperlen flittig, og det tar ikke lang tid etter et snøfall før stiene er opptråkket igjen og supre for vintersykling.

Opp og ned

Turen denne gangen var slik en tur over Grønliåsen ofte er: Ikke så mange kilometer, temmelig nøyaktig 11, men desto flere høydemeter. Her får man både styrke, kondisjon og nedovermoro, samt gode muligheter for cruxeknekking.Vi tok turen fra Hurlumheihuset på Sofiemyr i Oppegård, opp på Grønliåsen mot nord, ned igjen på superheftig og rask smalsti, opp nesten til topps igjen, ned til industrifeltet på Bjørndal i Oslo, opp igjen på blåsti og atter ned tilbake til Sofiemyr.

Lett å finne fram

Grønliåsen er så opptråkket at vi nesten ikke syklet samme stier opp og ned.Om du ikke er lokalkjent er trikset å holde seg til blåmerket sti fra til toppen og ned mot nord, og deretter peke styret opp og sørover igjen. Ser du ekstra godt etter vil du finne alternativene. Spesielt skråningen mot vest mot Tårnåsen og Prinsdal har mange supre utforkjøringer og fine drag i retning nord/ sør.

Hils brøytemannskapene!

Lørdagens snutt er filmet av forumets Lars-Erik Johannessen med Harald Wisløff som jaget langs stiene.

Syklene, en Knolly og en Intense, er utstyrt med henholdsvis Fedon Freddies (lettere utgave av Revenz og Freddies Revenz.Og tar du turen, husk å hilse pent på brøytemannskapene, nemlig hundeeiere og fotfolket!

Sted: Grønliåsen (Oppegård og Oslo kommuner) og Oldtidsveien, forløperen til Den Fredrikhaldske Kongevei mellom Halden og Oslo.

Adkomst: Stor parkeringsplass ved Hurlumheihuset. Buss 83 (Tårnåsen) og 81A Greverud over Tårnåsen) stanser ved Sofiemyr stadion. Tre minutter sykling derfra til stistart. Buss 81B stanser på Landerudsenteret. Seks minutter sykling til stistart. Lokaltog til Ski: Gå av på Kolbotn, 15 minutter sykling til stistart.

Anbefalt startsted: Hurlumheihuset, Fløysbonnveien 5, 1412 Sofiemyr. Stistart rett forbi hovedinngangen til lekehuset, inn mot nord. Følg blåsti mot nord, først langs blokker og rekkehus på boligfeltet Ødegården.

Terreng: Fra enkelt, bredt og raskt til svært bratt og heftige crux. Likevel en tur alle kan ta uansett ferdighetsnivå. Jevn stigning fra sør mot nord, brattere ned fra toppen og videre nordover.

Skiløyper: Nederste del ved Hurlumheihuset og en kilometer nordover preppes med maskin hvis det er mye snø, men fotfolk og sykler er helt OK mellom sporene.

Grønliåsen 14. januar 2012 from Lars-Erik Johannessen on Vimeo.

Publisert 17. januar 2012 kl 00.00
Sist oppdatert 17. januar 2012 kl 13.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen