Torsdag ettermiddag åpnet demoer og heisen, og de første kursene og turene gikk av stabelen, og senere i kveld blir det filmfremvisning. 

Blant årets nye tilbud var yoga for stive syklister, som også arrangeres fredag og lørdag ettermiddag. Deltakerne på det første yogakurset var godt fornøyde, og starter helga med lave skuldre. 

– Det var veldig fint å starte årets Utflukt med yoga. Jeg kom hit i dag, og det er alltid stress med å komme seg av gårde, men dette gjorde at jeg kunne glemme alt av jobb og annet, sier Berit Benjaminsen. 

For henne er langturen til Eltdalen i morgen ett av de store høydepunktene for helga. 

– Jeg har vært en del på Utflukt, og flere ganger i Rörbäcksnäs, så Eltdalen er ett av områdene jeg ikke har syklet før. Og så hadde jeg sett meg ut yoga og Sweet After bike som to av de tingene jeg må ha med meg, sier Benjaminsen. 

Les også: Festivalsjefens høydepunkter

Saken fortsetter under

Simon Börjars og kona Ingrid Johnsbråten Börjars giftet seg sist helg, så for dem er Utflukt også bryllupsreise. De startet helga med yoga, og de neste dagene framover har de også fullt opp med planer. 

– Det er fjerde gang vi er her, men et fantastisk sted å ha bryllupsreise, selv om vi skal gjøre litt forskjellige ting og turer, sier Ingrid. 

Men begge startet helga med yoga torsdag ettermiddag. 

– Yoga og sykling er en veldig god kombinasjon, sier de. 

I morgen skal Simon på langtur i Eltdalen, og for han er turen ett av de store høydepunktene for helga. 

– Det blir spennende å se noe nytt og prøve noen nye stier. Mens Simon sykler i Eltdalen, skal Ingrid på guidet tur i Bjønnåsen. 

Se vår komplette guide til stisykling i Trysil

Senere i helga skal de begge på kurs, Ingrid på jentekurs og Simon på hoppteknikk-kurs. 

– Jeg vil gjerne prøve å få litt kontroll i lufta. Jeg ser folk som sykler med samme fart som meg, men som kommer mye  høyere og lenger enn meg, så det håper jeg å bli bedre på, sier han. 

Videre blir det kanskje noen runder i  Gullia for å øve på nye triks. 

– Det som er digg med Gullia er at der kan man lett komme tilbake til samme stedet og øve på ting man vil gjøre bedre. Da får du elementet av repetisjon, i stedet for å sykle alt blindt, sier Simon. 

– Og så må vi jo innom heisen mens vi er her, da, legger Ingrid til. 

Se program for Utflukt dag for dag

Interessert i stisykling? Her har vi samlet alt om stisykling.