Da regionlaget NCF Øst gjennomførte sin første samling i helga, var det både som oppsummering av lagets første sesong og som startskudd for sesongen 2018. Tema for dagen var prestasjonsfaktorer.

Derfor hadde terrengutvalget i Region Øst invitert både de utøverne som var tatt ut til årets satsingsritt, og utøvere i 15-16 årsklassen som ønsker å satse på rundbane når de går over i juniorklassen neste sesong. I tillegg var samlingen åpen for interesserte trenere og foreldre. Totalt var det rundt 25 deltakere.

Les også: 30 ryttere kjemper om 12 plasser 

Må prioritere rett for å få progresjon
Til første bolk kom landslagsleder Eddy Knudsen Storsæter, som tok for seg betydningen av å være 24-timersutøver.

– Trening og livsstil henger tett sammen. Om du trener godt men ikke prioriterer tiden i forhold til den belastningen trening, konkurranser og reiser innebærer, får man ikke den utviklingen man ellers kunne fått, og del unge utøver prioriterer ikke søvn og hvile tilstrekkelig, sier Knudsen Storsæter.

Landslagssjefen er imponert over tiltaket fra Region Øst og prestasjonene som utøverne har levert den første sesongen.

– Det er mange talentfulle utøvere i gruppen, og med solid trening og progresjon kan de nå meget langt. Tålmodighet er en nøkkel, og tilhørighet til miljøet er en sentral faktor for å holde utøverne i idretten, sier Knudsen Storsæter.

I tillegg orienterte tidligere elitesyklist Heidi Rosåsen Sandstø, som er fysioterapeut ved sFit Helse, om sykkeltilpasning, basistrening og bevegelighet. 

Samlingen ble avsluttet med felles lunsj og påfølgende stitur.  

Les også: Må tenke OL 2020 allerede nå 

Viderefører satsingstiltaket
Regionlaget i NCF Øst ble etablert i forkant av sesongen 2017 for å gi satsende utøvere som ligger under landslagsnivå et større miljø og bedre matching.

– Det er på ritt man blir bedre som syklist, og for utøverne på dette nivået er det viktig at de får matchet seg på internasjonalt nivå. Men samtidig er en slik samling der det ikke er fokus på konkurranse og prestasjoner nyttig for å styrke miljøet innad i laget, sier Lena Øverbye, som er en initiativtakerne både til regionslaget og helgas samling i Ås.

Basert på resultatene fra den første sesongen og interessen blant utøverne og klubbene, forventer Øverbye at laget videreføres kommende sesong.

– Jeg har fått signaler om at Region Øst vil sette av samme beløp, altså 100.000 kroner, til et regionslag også neste sesong, men det må formelt vedtas på regionstinget som arrangeres 27. januar, sier hun. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.