Interessert i Birken og Ultrabirken? Her finner du alle sakene våre om disse rittene med treningstips, utstyrstips, og guide til hvordan du pakker sekken, med mer. 

Til tross for et lite krasj ganske tidlig, kjørte Sunniva desidert raskest av kvinnene 11 minutter foran Martine Stenbro og 32 minutter raskere enn Synne Steinsland. 

– Dette er det kuleste rittet jeg vet om, dette og Terrengsykkelrittet. Jeg hadde et solid krasj tidligere, det var en som syklet forbi meg og hadde så høy fart, så jeg prøvde naturligvis å holde følge. Dette viste seg fort å være litt offansivt haha! Til tross for at det var litt vått og sleipt mange steder har det vært fint vær hele veien og en skikkelig fin dag på sykkelsetet, sier Sunniva.

RÅSKINN: 112 kilometer med sleip sti på 06.40.08 er rått uansett hvordan man vrir og venter på det.

Les også: Stor test av lette topptursko

Etter 6.5 timer på sykkelsetet er ikke 11 minutter veldig mye, alt tatt i betrakning.

– Det var litt uvant å sykle på vått føre igjen i dag, vi har jo vært veldig bortskjemte med sykkelføret hele sommeren her så det var nok det mest krevende. Til tross for dette var det helt utrolig fint i dag, Sunniva dro fra ganske tidlig så de siste 5 timene syklet jeg stort sett alene. Godt å finne sitt eget tempo.

TOPP TRE:

1. plass. Sunniva Dring, 06.28.50

2. plass. Martine Stenbro, 06.40.08

3. plass. Synne Steinsland, 07.01.08

Les også: Slik velger du rett sykkel

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel