UCI-laget med base på Tynset heter nå Cube-Ahlsell og bytter med det ut det meste på utstyrssiden denne sesongen.

Rytterstallen forsterkes i år med 23 år gamle Per Buttingsrud Aas-Eng fra Tolga. Han tok blant annet andreplassen i Sykkelener’n i fjor knepent bak rundbanetalentet Sigurd Mellomsæter, ble nummer ni i Norgescupfinalen Stomperudrittet og nummer 14 i Furusjøen Rundt 2017, som i fjor var en del av UCIs World Series i maraton.

– Per er en lovende ung rytter fra våre hjemtrakter i Østerdalen, og vi er glade for å ha ham med på laget i år, sier Eirik Fiskvik, som er en av veteranene i laget.

Legestanden og psykologen, henholdsvis Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng, Christian Amdahl og Berit Gjelten, går ut av laget.

Bjørnstad-Tuveng er fortsatt medeier i laget og står fritt til å være med på det han vil, men har signalisert at han ikke vil være bundet til noe denne sesongen, sier Fiskvik.

Dermed består UCI-laget i år av fem Nord-Østerdøler: brødrene Eirik og Anders Fiskvik, Knut Erik Nesteby, fjorårets nykommer Ørjan Moseng fra Røros og årets nykommer Aas-Eng.

– Det betyr at vi igjen er et rendyrket Nord-Østerdalslag, og det er vi stolte av, sier Fiskvik.

Aas-Eng er i likhet med Nesteby også tidligere skiskytter, mens Moseng er regjerende juniornorgesmester i skiskyting. Også brødrene Fiskvik er habile skiløpere med stuerene plasseringer i både Birkebeinerrennet og Vasaloppet.

Saken fortsetter under

Eirik Fiskvik leder feltet under Norgescupfinalen Stomperudrittet i september. Foto: Jon Wiik/Stomperudrittet

Bredt representert
Lagets hovedmål for sesongen blir Norgescupen og NM i maraton, samt de store grusklassikerne Nordsjørittet MTB, Grenserittet, Cykelvasan og Birkebeinerrittet. Sesongpremieren blir Aalborg MTB maraton i Danmark i april, med unntak av Eirik Fiskvik som tjuvstarter med det sju dager lange etapperittet Trans Cape i Sør-Afrika i februar.

Videre vil laget legge inn en formtopp til Trans-Østerdalen på hjemmebane. Tredagersrittet kjøres i år i ny utgave der alle tre etappene har start og mål på Tynset.

Les også: Fra Trans-Østerdalen til Tynset rundt 

– Vi håper å levere gode resultater i alle rittene i år også, og at vi med det kan framstå som gode ambassadører for idretten og vise fram våre samarbeidspartnere på en god måte, sier Fiskvik.

I tillegg til elitelaget, får Cube-Ahlsell også et Team 2 som vil delta på ulike turritt utover sesongen.

Saken fortsetter under

Eirik Fiskvik på vei over Fonnåsfjellet i Trans-Østerdalen. Foto: Per Roger Bekken

Nye sykler og partnere
Laget skal i år sykle på Cube fra Cyklon AS, og skal sykle ritt på fulldemperen Cube AMS 100 C:68 SLT 29-tommers og hardtailversjonene Cube Elite C:68 SLT og Cube Elite C:68 SL Teamline 29-tommers.

Videre har Nord-Østerdølene med seg Ahlsell på sponsorsiden.

– Ahlsell er en av Norges største innen VVS, VA, elektro, verktøy og personlig verneutstyr, der den sykkelinteresserte Rune Flengsrud er direktør. Mange av de ansatte er også interesserte i trening og sykling, og stiller blant annet opp i ritt som Bergen-Voss og Lillehammer-Oslo. Vi er veldig glad for å samarbeide med Ahlsell, og håper å kunne stille opp sammen med de ansatte når det passer seg slik, sier Fiskvik, og legger til at også Sparebank1 og flere av de tidligere sponsorene er med videre. 

Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng er fortsatt medeier i UCI-laget og kan delta på det han ønsker, selv om han ikke vil binde seg til elitelaget kommende sesong. Foto: Kent Murdoch