Les også: Den komplette guiden til stisykling i Trysil

Les også: Tips til stisykling i Nesbyen

 

Nesbyen

Snaue to timers kjøring fra Oslo ligger Nesbyen. Her finner du stisykling på ulike steder i bygda, både grønne stier som barn kan sykle helt fint uten store ferdigheter, og svart-merkede naturlige stier for de mest vågale.

De snilleste stiene finner du ved Trytetjern rett utenfor sentrum, og oppe ved skisenteret, ca 15 minutters kjøretur unna.

Om du heller vil oppsøke den mer gravitasjonsbaserte syklingen i Nesbyen, er det best å gjøre det Nesbyen har blitt kjent for: shuttling. Trailhead Nesbyen tilbyr shuttling, altså å bli kjørt med bil til toppen, på begge sidene av dalen. Fra toppunktene får du tilgang til flere av stiene som har blitt brukt i enduroritt her opp gjennom årene.

Du kan også sjekke den nyeste stien «Den Ravinde» som vi har skrevet om her.

Priser/tilgjengelighet: Shuttling koster 400 kr per person for én dag, forutsatt et minimumsantall på 5 syklister. Maks antall syklister er 24, og ca 6 timer shuttling per dag.

Overnatting: Hagaled gjestegård, Thoen hotell eller campingplasser i bygda.

Andre ting å gjøre: Fjellturer, pumptrack

 

 

Hemsedal

Hemsedal er nok et sted i Hallingdal hvor det skal satses på sykling. Første lille del er i boks allerede; Tottelia Rides. Med godt overblikk over både dalen og sentrum kan du sykle en rundløype som nettopp er ferdig bygd. Her er det også laget til benker for å sette seg ned å ta en pause.

Hemsedal tilbyr også heisbasert sykling, men da av den litt mer tekniske sorten. I Hemsedal er det flere steder hvor du kan få leid sykkel, både MOH sport, Totten Sport og Skistar Lodge.

 

 

Priser/tilgjengelighet: Tottelia Rides er gratis. Hollvin Express koster 95 kroner for en enkelttur, og dagspass er tilgjengelig.

Overnatting: Flere hoteller, blant annet Skogstad hotell i sentrum.

Andre ting å gjøre: Klatrepark, fjellturer, fiske, etc.

 

 

Trysil

Trenger du et sikkerstikk på familiesuksess på sykkel er det vanskelig å komme utenom Trysil. Sykkelbygda fremfor alle i Norge har et enormt tilbud til barnefamilier.

 

Gullia har vi skrevet mangt og mye om, og har du ikke fått en introduksjon kan du gjerne lese denne saken. Stibyggerne i Trysil jobber kontinuerlig med bygging av nye stier.

Et tips for å sykle i Trysil, og da spesielt Gullia, er at det kan være stor pågang av barnefamilier spesielt i ferien. Sørg for å ta med en liten matbit, og sett av godt med tid.

 

I Trysil kan du også få leid sykkel, men beregn at det kan være stor etterspørsel i fellesferier. De enkleste stiene i Trysil er av en slik vanskelighetsgrad at du fint kan sykle med den sykkelen du har. Men les skilt og plakater nøye – da vil du få en pekepinn på om du bør ha en stisykkel.

 

Priser/tilgjengelighet: Gullia er gratis. Det koster heller ingenting å sykle i Magic Moose men det anbefales å ta heisen opp. Priser for heiskort i Trysil

Overnatting: Radisson Blu like ved Gullia er et godt egnet overnattingssted for sykkelferie.

Andre ting å gjøre: Klatrepark, golfbane, bowling, fiske etc.

 

Trenger du flere tips? I TV-serien Stipatruljen har vi besøkt flere destinasjoner, f.eks Hafjell Bike Park:

Har du andre gode tips, eller vet du om flere steder det er fint å ta med familien på sykkeltur? Diskutér på forumet!

 

 

Les også: Det skal bygges en seks kilometer lang heisbasert sti i Trysil