/ VM

Topp ti i U23-VM

Martin Siggerud leverte karrierebeste i mesterskapssammenheng under rundbane-VM i Canada.

Sist oppdatert 31. august 2019 kl 08.23
Martin Siggerud kom på tiendeplass i U23-VM i Canada fredag kveld. Foto: Eddy Knudsen Storsæter

Martin Siggerud kom på tiendeplass i U23-VM i Mont-Sainte-Anne i Canada fredag kveld.

– Jeg er alt i alt ganske fornøyd, men man skulle selvfølgelig ønske seg mer. Jeg følte jeg gjorde mye bra underveis, men jeg gikk ordentlig på tryne på nest siste runden, og mistet også mye luft i en utforkjøring med en halv runde igjen. Jeg tapte dessverre litt tid på dette, og kanskje muligheten til å kjempe om enda bedre plasseringer. Men det var et sinnssykt tøft ritt med sleipe og vanskelige forhold, så jeg tipper alle rytterne hadde sitt å stri med, sier Siggerud.

Det var Vlad Dascalu som vant rittet, rumeneren som har dominert U23-verdenscupen denne sesongen. Han hadde nesten to minutters margin til Filippo Colombo fra Sveits på andreplass. Siggerud hadde ett minutt og 23 sekunder opp til pallen.

Anders Johannessen kom på 44. plass. Han fikk rittet ødelagt av slimdannelse og pusteproblemer.

Siggerud ble nummer 15 på VM i fjor.

Nå håper han å ha marginene på sin side på siste verdenscup, som går neste helg.

– Tidsmessig er det bare drøye minuttet opp til pallen i dag, noe som absolutt ikke er avskrekkende. Jeg føler at formen er bedre nå enn den har vært i hele år, så jeg har lyst til å få ut alt jeg er god for neste helg i siste verdenscup, sier Siggerud.

For Johannessen var dette første opptreden i VM.

I dag er det rundbaneritt for menn og kvinner elite. Der stiller Norge med Erik Hægstad. Mesterskapet avsluttes med utforfinaler fora alle klasser i morgen. Torsdag tok Helene Fossesholm bronse i junior-klassen.

Les mer: Debuterte til pallen

30-årsjubileum
Det er i år 30. gang UCI arrangerer VM i rundbane.  Mye har skjedd siden det første verdensmesterskapet i 1990, som gikk Durango i USA der Ned Overend og Julia Furtado, begge fra USA, vant.

Se filmen med oppsummering og utvikling de siste 30 årene Saken fortsetter under

30.august: Rundbane U23 menn klokka 15.30
31.august: Rundbane, kvinner U23  klokka 10.00, kvinner elite klokka 12:15 og menn elite klokka 14.45.
1.september: Utfor finale junior menn og kvinner klokka 9.30, kvinner elite klokka 13.00 og menn elite klokka 14.00.