– Det er lengden på rittet jeg er litt spent på. Ti mil i konkurransefart blir hardt... sier Svenn Fjeldheim.

Den tidligere hardsatsende terrengsyklisten har både toppformen og strategien på plass i forkant av UltraBirken på lørdag.

– Formen virker bra, bedre en på lenge faktisk. De siste ukene har øktene gått lett og kroppen har virket klar for UltraBirken. Denne uken blir det å slippe opp litt på treningen og prøve å samle overskudd. Jeg kjørte en liten økt på onsdag der jeg hadde noen korte drag for å vekke kroppen. De to siste dagene før rittet er det bare hvile, sier Fjeldheim.

Les også: UltraBirken-løypa bit for bit    

Saken fortsetter under

Svenn Fjeldheim har syklet på alle typer underlag inn mot UltraBirken. Foto: Silje Holmsen 

På skinner etter sjukdom
Fjeldheim slet med sjukdom i månedsvis i begynnelsen av sesongen, og han gikk glipp av flere av sesongens høydepunkter, inkludert Terrengsykkelrittet og NM rundbane i juni. Bronkitten han pådro seg etter Telemark Enduro i mai satt i kroppen helt til juli. Men så løsnet det for den tidligere hardsatsende terrengsyklisten, og siden har det meste gått på skinner.

– Jeg har fått kjørt flere lange turer på sti, og gjennomført intervalløktene på en skikkelig måte. Rallarvegen tur retur Haugastøl-Flåm på 160 kilometer var også en del av oppkjøringen til UltraBirken, sier Fjeldheim.

Les også: Formen og farten er bra  

Saken fortsetter under

Langturer i Birken-relevant terreng har vært en viktig del av oppkjøringen mot UltraBirken. Foto: Silje Holmsen 

Klar for det meste
Fjeldheim har forberedt seg på alle felt, både fysisk, mentalt og utstyrsmessig, og tenkt godt igjennom det meste for selve rittdagen.

– Jeg må være nøye med å få i meg næring ofte så jeg ikke går tom alt for tidlig i rittet. Sykkelmessig har jeg ikke gjort så mye, kun byttet dekk. Jeg satte på et litt grovere og bredere dekk foran for å få bedre grep og feste på stipartiene. Det ruller nok litt dårligere, men med tanke på grep og punktering er det verdt det. Utover det, sykler jeg Trek Top Fuel’en som den er, sier han.

Må fire på ambisjonene
I utgangspunktet hadde Fjeldheim ambisjoner om pallen i sin klasse, og å komme i mål på under sju timer. Men den lange sjukdomsperioden i starten av sesongen gjør at han står uten seedingsritt å vise til. Derfor er Fjeldheim henvist til pulje 6, og forventer at det kan by på noen utfordringer.

– Jeg starter i pulje 6, altså helt sist. Så regner med det blir endel køsykling. Men uansett: jeg føler meg klar for helgen. Og gleder meg.

Les også: Dette er Team Terrengsykkel 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

160km på Rallarvegen i juli burde monne for grunnkondisen. Foto: Silje Holmsen