– Det var over forventet for dagen, sier Johnsen etter rittet, og er nesten overrasket over at han vant alle etappene.

– Jeg var småspent i kroppen, for jeg visste at det var mange gode med, og at jeg virkelig måtte slåss om jeg skulle komme på pallen. På den første fartsetappen følte jeg at jeg kjørte svært dårlig. Jeg fikk ikke fart i svingene, greide ikke generere fart og det er en løype jeg aldri har klart å kjøre fort i, sier Johnsen.

Les også: Zakka og Strædet vant Frei Enduro 

Saken fortsetter under

Espen Johnsen stortrives når det er litt vått og glatt. Det var det i Hafjell i dag. Foto: Sylvain Cavatz

Det er første gang Hafjell er med i 80/20-serien, men Johnsen har erfaring fra løypene fra tida som aktiv utforsyklist. Utover i rittet kom både farten og godfølelsen snikende. Innen han skulle ut på tredje fartsetappe, hadde han begynt å glede seg. På etappe fire og fem hadde Johnsen det riktig moro.

– Jeg har kost meg i disse løypene før. Det var vått og litt glatt i løypa, masse røtter og litt steinete, typisk skogskjøring, og det liker jeg, sier Johnsen, som er stolt av seieren i finalerunden.

– At jeg vinner her viser at jeg har gjort mye riktig. Terje Nylende er en god syklist, og å måle seg opp mot ham som syklist er stort, sier Johnsen, som ikke hadde fått nok etter fem etapper og start klokka 0800. Han fortsatte med flere runder i parken helt til heisen stengte.

– Jeg syklet bare for å kose meg og prate med kule folk i parken. Det var topp.

Topp 3 menn
1. Espen Johnsen, Bergen MTB klubb, 18:47.8
2. Terje Nylende, Oppdal SK, 19:12.2
3.Lars Sandviken, Drammen CK, 19:19.3

Fullstendige resultater 

Saken fortsetter under

Terje Nylende måtte se seg slått av Espen Johnsen på finalerunden av 80/20-serien. Foto: Sylvain Cavatz

Drømmeløype for Strædet
Hilde Sangesland Strædet stortrives i Hafjell og dagens finalerunde skuffet ikke.

– Hafjell er helt fantastisk. Sel vom jeg ikke har syklet så mye i de tekniske løypene som vi hadde i dag, kjente jeg til de fleste etappene og tenkte på forhånd at dette passer meg perfekt. Her er det lite tråkking og mye nedover, og det var absolutt min type løype, sier Strædet, som er norgesmester i utfor for andre år på rad.

– De tre første etappene gikk veldig bra, men jeg fikk det litt tyngre på de to siste. Tryna til og med. Jeg ble vel kanskje litt ivrig, og med så tekniske løyper er det vanskelig å kjøre feilfritt.

Topp 3 kvinner
1. Hilde Sangesland Strædet, Kristiansands CK, 22:41.7
2. Alice Grindheim, Drammen CK, 23:17.7
3. Helene Thon Moland, Hemsedal IL Sykkel, 24:17.2

Fullstendige resultater 

Zakka og Bondehagen vant sammenlagt
Til tross for fulltreff i finalen vinner verken Johnsen eller Strædet sammenlagtseieren i den norske enduroserien. I herreklassen går den til Zakarias Blom-Johansen, som kjører finalen i den europeiske cupen denne helga, men hadde avgjort serien allerede før Hafjell-runden.

Les også: Zakka kan vinne europacupen 

I dameklassen er Stina Bondehagen sammenlagtvinner. Strædet var skadet store deler våren og forsommeren, og fikk derfor ikke med seg de første rundene i serien. Hun står imidlertid med to seiere og en andreplass etter de tre rundene hun fikk kjørt.

– Jeg skulle jo ønske jeg var med i sammenlagtkampen. Det har vært veldig artig og jeg gleder meg allerede til neste sesong. Det er gøy at det er blitt så bra nivå på jentene, og at det er flere nye som gjør det bra også. Det viser jo at det er noe på gang, sier Strædet, som tror enduro appellerer litt ekstra til jentene.

– Det full konkurranse og alvor når du står på starten, men det er veldig sosialt og hyggelig når du er på vei til etappene. Da er det litt som å være på tur med Kvikk-Lunsj i sekken, Jenter liker det, sier Strædet.  

Topp 3 menn sammenlagt
1. Zakarias Blom-Johansen, SK Rye, 1950 poeng
2. Espen Johnsen, Bergen MTB klubb,1740 poeng
3.Lars Sandviken, Drammen CK, 1570poeng

Topp 3 kvinner sammenlagt
1. Stina Bondehagen, 1800 poeng
2. Alice Grindheim, Drammen CK, 1740 poeng
3.Helene Thon Moland, Hemsedal IL Sykkel, 1640poeng

Fullstendige sammenlagtlister 2016   

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Stina Bondehagen vant 80/20-serien sammenlagt. Foto: Sylvain Cavatz