Les også: Test av nye Scott Genius

Det tradisjonsrike merket Ibis er blant norske syklister kanskje først og fremst kjent for stisykler. Modellen Mojo har vært gjennom flere versjoner, nå senest modellen HD4 som vår eneste internasjonale enduroproff Zakarias Blom Johansen har traktert i Enduro World Series. Men Ibis har også andre, om ikke mange sykler i modellinjen. Inntil nylig har Hakkalügi vært alibiet for å tilby noe til syklister som ikke er fremmed for å kle seg i mer tettsittende sykkelklær. Sykkelkrossen Hakkalügi har nå fått en ny slektning, Hakka MX. Og denne virker på papiret mer interessant enn forgjengeren. 

Både og

Hakka MX føyer seg inn i en trend nå, hvor man ser stadig flere sykler med bukkestyre og plass til feite dekk. Grussykkel. Krossykkel. Landeveissykkel. Hakka MX skal visstnok fungere som alt dette, i følge produsenten. Med landeveishjul, eller 700c som noen kaller det, kan du bruke alt i fra 23 millimeter til over 40 millimeter brede dekk. Med «små» 27,5-tommer hjul, er det plass til opp til 2,1" brede dekk. Karbonrammen har 142 millimeter bakramme, med gjennomgående aksling, og gjenget T47 krankhus. Den er lagd for å bruke skivebremser, og har intern vaierføring - også for heve/-senkepinne hvis du er tilbøyelig til å montere det. 

Hakka MX kan kjøpes enten som rammesett, eller i to forskjellige konfigurasjoner. Enten SRAM eller Shimano - begge forøvrig med 1x11-drivverk, med 40 tenner på drevet foran. Kjøpt som komplett sykkel kan du også velge om du vil utstyre den med 27,5 eller 700c - hjul. 

Priser

Ramme + gaffel = 24 100,-
Komplett Rival = 39 900,-
Komplett Di2 = 78 500,- 
Rammekit og komplett Rival vil være tilgjengelig i Europa fra midten av januar 2018, Ultegra Di2 komplett fra midten av februar.

Geometri

Les også: Ny sykkel fra Polygon

TILTENKT TUR: Nye Hakka MX vil nok treffe mange bikepackere rett i hjerterota.

INTEGRERT: Flat-mount feste til bremsekaliperen, og intern vaierføring på nye Hakka MX.

HÅNDJOBB: Handjob-festet som på tidligere modeller var tiltenkt å holde vaieren til bakbremsen, fungerer nå som skjermfeste på Hakka MX.