Brage Vestavik kom inn på 24.plass i VM-finalen, og dermed var samtlige av de norske juniorene inne blant de 25 beste i mesterskapet, som gikk i Val de Sole i Italia.

– Jeg er ganske fornøyd med runnet mitt, men ikke fornøyd med farten min og tiden. Jeg ville også gjerne være innenfor topp 10, men det klarte jeg dessverre ikke. Jeg sykler rett og slett ikke fort nok, og er supermotivert for å jobbe på videre, sier Smestad etter VM-finalen.

– De beste i klassen er helt sykt gode, og over mitt nivå. De sykler litt fortere enn meg overalt, som gjør at tiden i bunn blir mye bedre. Jeg har mye å jobbe med for å komme meg dit, så det er bare å starte treningen så fort som mulig, sier han.

Les også: Karrierens beste i VM-seedingen 

Topp 3 menn junior
1. Finnely Iles, Canada, 3:47.405
2. Magnus Manson, Canada, 3:51.201
3. Gaetan Vige, Frankrike, 3:52.015
--
16. Simen Smestad, Norge, 4:01.301
18. Frikk Hess-Bolstad, 4:04.016
24. Brage Vestavik, Norge, 4:09.312
Fullstendige resultater menn junior 

Uflaks for Leivsson
Isak Leivsson hadde mål om å komme inn blant de topp 30 i finalen, men krasjet i den løse og støvete løypa og endte på en 47. plass.

– Jeg trynte, så det var jo ganske skuffende. Det var sporete og løst, så bomma litt på linja og endte utenfor. Jeg sykla ikke ekstremt bra, men det hadde vært godt med et greit resultat på slutten av sesongen, sier Leivsson, som satser på bedre resultater og mindre uflaks neste år. 

Les også: Tre av fire til verdenscupfinalen 

Danny Hart fra Storbritannia ble verdensmester i menn elite foran landsmannen Laurie Greenland, mens franske Florent Payet tok bronsen.

Topp 3 menn elite
1. Danny Hart, Storbritannia, 3:32.484
2. Laurie Greenland, Storbritannia, 3:35.411
3. Florent Payet, Frankrike, 3:37.531
--
47. Isak Leivsson, Norge, 4:01.301
Fullstendige resultater menn elite 

Saken fortsetter under

Isak Leivsson hadde uflaks i finalen og trynet, her fra verdenscupen i Andorra forrige helg. Foto: Vera Leivsdottir

Viser potensial
Selv om ambisjonen for juniorene var topp 10, er landslagsleder Bjørn Ballangrud greit fornøyd, med alt tatt i betraktning.

Samtlige av juniorgutta debuterte på verdenscupnivå denne sesongen. I går kjørte Hess-Bolstad inn til 8.plass i VM-seedingen, hans beste plassering internasjonalt på dette nivået. – Det ble ikke de VM-resultatene vi håpet på, men jeg er enda tryggere nå på at de har potensiale til å kjøre veldig fort. Det har spesielt Frikk og Isak vist i seeding/kvalik. Selv om Brage ikke fikk en ekstremt god tid i dag, var det veldig positivt at han i dag hadde det skikkelig gøy på sykkelen igjen. Det er en stund siden sist han hadde det med en veldig trøblete sesong, sier Ballangrud.

Tar tak med det samme
For inneværende sesong gjenstår kun finalen i den felles skandinaviske utforcupen, som kjøres i Kjerringåsen 25. september, samt at Vestavik også deltar i Redbull Hardline-konkurransen i Wales neste helg. Deretter begynner oppkjøringen mot sesongen 2017 omgående.

– Alle gutta er nå veldig bevist på hva de må jobbe med gjennom vinteren, og de starter den jobben så fort de kommer hjem. Det er ingen av dem som er gira på noe off-season, sier Ballangrud, som vet hva som kreves og har en plan.

 – Det handler mye om forbedring av fysikken og å komme seg oftere ut av komfortsonen på trening.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Brage Vestavik kom på 24.plass i VM, men landslagsleder Bjørn Ballangrud vet det er mer å hente. Neste helg kjører han Redbull Hardline i Wales. Her fra Crankworx i Whistler i august. Foto: Linnea Rooke