/ Enduro

Slik blir Enduro World Series 2020

Neste år blir det sju runder i den ordinære Enduro World Series, samt VM i form av Trophy of Nations som sesongfinale.

Sist oppdatert 22. oktober 2019 kl 08.17
Zakarias Blom Johansen kom på sjetteplass sist Enduro World Series gikk i Chile, hans beste plassering så langt i EWS. I 2020 er serien tilbake i Sør-Amerika. Foto: Cube Action Team
Zakarias Blom Johansen kom på sjetteplass sist Enduro World Series gikk i Chile, hans beste plassering så langt i EWS. I 2020 er serien tilbake i Sør-Amerika. Foto: Cube Action Team

Se hele terminlista for EWS 2020 nederst i saken

I 2020 er Enduro World Series tilbake i Sør-Amerika med sesongstart i Colombia og Chile, henholdsvis 28. mars og 4. april 2020. 

Også i 2018 var det sesongstart i Sør-Amerika. Da tok Zakarias Blom Johansen sin hittil beste plassering i Enduro World Series, med sjetteplass i Chile. 

Les også: Zakka med karrierebeste i Chile   

Slik blir sesongen
Canazei i Italia og Zermatt i Sveits, som var nye for sesongen 2019, er med som arrangører også i 2020, der Zermatt arrangerer den siste ordinære runden i Enduro World Series 29. august 2020. 

Klassikeren Crankworx i Whistler i Canada er med også neste år, mens andre tradisjonelle arrangører som Madeira, Rotorua i New Zealand og Derby på Tasmania ikke er med. Sesongen 2020 avsluttes med UCI enduro-VM Trophy of Nations i Finale Ligure i Italia 26. september. 

Årets utgave av Trophy of Nations var første gang det ble delt ut regnbuetrøyer fra UCI i enduro. Norge stilte da med to lag som ble nummer seks og nummer 15, mens Zacharias Blom Johansen stilte for Sverige, som tok sølv i mesterskapet. 

Les også: Slik gikk tidenes første enduro-VM 

For 2020 lanserer Enduro World Series også en ny serie for elsykkel: EWS-S, som består av tre ritt. Den første runden er et frittstående EWS-E i Valberg i Frankrike i juli, etterfulgt av ritt i Zermatt i Sveits som går parallelt med den ordinære EWS-runden. Det siste rittet kjøres i Finale Ligure i Italia i forbindelse med enduro-VM Trophy of Nations. 

Les også: Nå åpner Enduro World Series for elsykkel   

Påmelding til  Enduro World Series 2020 åpner i desember. Da kan ryttere på profflagene og prekvalifiserte ryttere, altså utøvere som har minst fem poeng fra Enduro World Series 2019, melde seg på de rundene de ønsker å  delta i. Åpen påmelding er basert på loddtrekning, og åpner etter nyttår. 

FAKTA: Dette er Enduro World Series 2020
28. mars: EWS Manizales, Colombia
4. april: EWS Lo Barnechea, Chile 
23. mai: EWS Montagnes du Caroux, Olargues, Frankrike
4. juli: EWS Val di Fassa, Italia
11. juli: Black Hole Enduro Petzen/Jamnica, Slovenia
8. august: Crankworx Whistler, Canada
29. august: Traillove EWS Zermatt, Sveits
26. september: Trophy of Nations, Finale Ligure, Italia 

Interessert i enduro? Her har vi samlet stoff som nyheter og resultater om enduro, bilder og tester av endurosykler

Publisert 22. oktober 2019 kl 08.17
Sist oppdatert 22. oktober 2019 kl 08.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen