/ Enduro

– Skal slå flest mulig av gutta

Hilde Sangesland Strædet første pri for 2017 er å være i bedre form enn i fjor.

Sist oppdatert 13. april 2017 kl 07.00
OFFENSIV: Hilde Sangesland Strædet har mål om å slå flest mulig av gutta i de rittene hun stiller opp i. Foto: Ingeborg Scheve
OFFENSIV: Hilde Sangesland Strædet har mål om å slå flest mulig av gutta i de rittene hun stiller opp i. Foto: Ingeborg Scheve

Klarer 31-åringen fra Øvrebø i Vennesla å holde seg skadefri, er det store sjanser for at en del av gutta får tjejdeng: I Hafjell Enduro 2016 ville Strædet vært blant den beste tredjedelen på herrenes resultatliste, og hatt 95 menn bak seg på lista.

Les også: Strædet og Johnsen vant Hafjell Enduro 

Strædet er kjent som uredd og offensiv, og syklet inn blant de topp 25 på debuten i Enduro World Series i Finale Ligure i fjor høst, og da hun ble skadefri utpå sommeren van hun rubbel og bit av det hun stilte opp på i 80/20-serien. Nå vil hun ta opp den tråden der hun slapp i fjor høst.

Se Terrengsykkel-TV: Hafjell Enduro 2016  

FAKTA

FAKTA
Terrengsykkel presenterer de mest interessante rytterne i årets 80/20 enduroserie. – følg med framover våren!

Se også intervjuer med
- Vera Leivsdottir
- Thomas Klingenberg
- Espen Johnsen
- Andreas Øhrn
- Anette Røssum Bastnes
- Preben Nøkleby

Topp 3 menn 80/20 sammenlagt 2016
1. Zakarias Blom-Johansen, SK Rye, 1950 poeng
2. Espen Johnsen, Bergen MTB klubb,1740 poeng
3. Lars Sandviken, Drammen CK, 1570 poeng

Topp 3 kvinner 80/20 sammenlagt 2016
1. Stina Bondehagen, 1800 poeng
2. Alice Grindheim, Drammen CK, 1740 poeng
3. Helene Thon Moland, Hemsedal IL Sykkel, 1640 poeng

Dessuten håper Strædet å få med seg flere av de planlagte rittene enn i fjor, da mesteparten av våren og forsommeren gikk med til å komme seg tilbake på sykkelen etter en skulderskade hun pådro seg på sesongoppkjøring i Malaga i mars.

I år skadet hun seg riktignok igjen på samme samling i Malaga, men denne gangen var det kun et tommelbrudd, og fire uker med gips er ingenting mot fjorårets skulderskade, sier Strædet.

Les også: Strædet med ny sesongstart i gips 

Hva var høydepunktet for 2016-sesongen?
– Høydepunktet var det første rittet etter skaden. Jeg hadde kun hatt ei lita uke på stisykkelen før utforrittet i Gesunda, som var en del av den felles skandinaviske utforcupen. Jeg var usikker på om jeg skulle sykle, men det funka på trening, så jeg stilte til start. Men jeg stilte helt uten forventninger, og så vant jeg. Det var en sykt god følelse, og den beste seieren til nå i karrieren.

Les også: Nordmennene dominerte i Sverige 

Hva gleder du deg mest til med sesongen 2017?
– Jeg ser mest fram til å sykle i Kristiansand Sykkelpark, treffe nye og gamle kjente, og selvfølgelig å komme i gang med rittsesongen. Der står Nesbyen Enduro høyt på lista, og utforcuprunden i Hafjell. Jeg digger den løypa. Ellers skal jeg jo være med på to ritt i Enduro World Series og verdenscuprunden i utfor i Fort William. Det blir jo spennende. Og hardt.

Les om Strædets debut i EWS

Hva er ambisjonene for 2017-sesongen?
– Mine ambisjoner er å være i bedre form enn i fjor, og få med meg alle rittene jeg har planlagt. Jeg håper å gi de andre jentene god konkurranse, pluss å slå flest mulig av guttene.

Hva har du gjort i løpet av vinteren for å innfri ambisjonene?
– Jeg har nok litt for mange jern i ilden til at treningen blir optimal. Jeg jobber jo fulltid og jeg er pådriver for sykkelparken i Kristiansand. Men jeg er flink til å prioritere, så jeg har fått lagt ned noen timer på både spinningsykkel og i styrkerommet. Men det best av alt har jo vært at vinteren har vært uten snø. Jeg har fått en del turer ute på sti og på dirt-sykkel gjennom hele vinterhalvåret. Jeg er også så heldig å ha et par sykkelkompiser som pusher meg både oppover og nedover.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Hilde Sangesland Strædet - Hillbilly Enduro 2016 - Snorre Veggan 1400x933
Hilde Sangesland Strædet vant Hillbilly Enduro 2016. Foto: Snorre Veggan

Hilde Sangesland Strædet vant Hillbilly Enduro 2016. Foto: Snorre Veggan

Publisert 13. april 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 13. april 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen