Romjulslyktetur med Lien

Måtte avlyse kveldskonkurransen, fikk tur innom VM-løypa fra 2005 med Geir Lien.

Sist oppdatert 28. desember 2018 kl 09.39
Geir Lien ledet an da kveldsturen i Lillehammer svingte inn på stier som var del av maraton-VM i 2005. Foto: Tom Ruud
Geir Lien ledet an da kveldsturen i Lillehammer svingte inn på stier som var del av maraton-VM i 2005. Foto: Tom Ruud

– Selv om vi ikke fikk syklet hovedstien som vi hadde tenkt å bruke til arrangementet, så var Geir Lien med på turen, og vi var innom ei løype som ble brukt under VM i maraton i 2005. Det varmet en gammel sykkelkropp. Det ble en superfin tur, og vi var ute nesten i tre timer, sier Tom Ruud, som er initiativtaker til tredjedagsarrangementet som nå er utsatt til stiene er blitt fastere.

Les også: Skal kåre raskeste rytter rundt Abbortjernet 

Lien slengte med på turen helt tilfeldig. Han følte seg ikke som noen lommekjent guide på turen, da minnene hans fra VM-rittet i hovedsak dreier seg om slit. 

– Jeg ble bare med ei venninne på turen til Tom (Ruud). Jeg husker ikke så mye fra VM-løypa, for da traff jeg veggen, men i dag var det noen morsomme utforkjøringer og noen fine stier jeg fikk være med på. Lykter, snø, mørkt og hyggelig selskap, og så fikk jeg teste hva mindre lufttrykk i dekk har å si når det er løst, sier Lien, som for øvrig ble nummer 44 i maraton-VM 2005 etter at krampa tok ham i Rosinbakken. 

Les også: Syklet over 20km/t i snitt over vidda 

Saken fortsetter under

Turfølget med Geir Lien tok seg tid til en hyggestopp med varme på bålpanna  i gapahuken. Foto: Tom Ruud
Turfølget med Geir Lien tok seg tid til en hyggestopp med varme på bålpanna i gapahuken. Foto: Tom Ruud

For løst til konkurranse
Den opprinnelige planen med Strava-konkurranse rundt Abbortjernet måtte utsettes fordi det var for løst i traséen til å kjøre arrangementet. 

– Vi har hatt problemer med at stiene ikke vil feste seg. Det er utrolig løst og lite sykkelbart, så vi blir nødt til å vente med å sykle pstiene rundt tjernet og holde oss på andre stier til det blir hardt, forklarer Ruud, og forklarer at det er lagt ned mye jobb med løypene. 

– Snorre Pedersen og Ole Henrik Illenberger Solgård var ute hele dagen og preppet, og de ville at vi skulle holde oss unna til det blir hardere. 

Søndag er det nye sjanser til å teste konkurranseformen på fatbike. Da arrangeres Hjulefeit i Valdres, med oppmøte ved Fløafjorden for påmelding klokka 11:30. 

Les også: Her sykler du fatbike i vinter

Interessert i fatbike? Her har vi samlet saker om turer med fatbike, tester av fatbike, fatbikeløyper og tilbehør til vintersykling. 

Stemningsfylt i skogen med utsikt over Lillehammer. Foto: Tom Ruud
Stemningsfylt i skogen med utsikt over Lillehammer. Foto: Tom Ruud
Publisert 28. desember 2018 kl 09.39
Sist oppdatert 28. desember 2018 kl 09.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen