Navn/alder/bosted:Tommy Folkøy, 21, Drøbak

Beste sykkelopplevelse: Hafjell 95. Trente på snø med klubben. Vi hadde det utrolig gøy.

Verste sykkelopplevelse: NM Trondheim 97. Vant prøveomgangen men kjørte ut i 1. finaleomgang. Vrei styret og tryna ut i skogen. Fikk bestetiden i 2. omgang men det var sammenlagt som var tellende.

Favorittkomponent akkurat nå: Hot Chili WC DH rammen.

Drømmesykkel akkurat nå: Drømmesykkelen finnes ikke, den veier 15 kilo, tråkker som en hardtail og er god og plush over steiner og røtter.

Étt sted du bare MÅ sykle før du dør: Jeg har lyst til å sykle Mount st. Anne i Canada. Det skal visst være en helt rå utforløype der. Ellers så skryter folk fælt av Skjomen i Narvik.

Du får ha kun én sykkel de neste ti åra. Hvilken tar du? Vanskelig spørsmål. Av de jeg har prøvd til nå er GT I-drive satt opp til freeride den beste. Men jeg er spent på Hot Chili Chico FS

Meritter: Nordisk mester Åre 98Nordisk Mester Kongsberg 2000Norgescupvinner 2000 (Vant alle rittene utenom NM)

2001Nr. 25 World Cup 1, MariborNr. 27 World Cup 2, VarsNr. 26 EM, ItaliaNr. 43 World Cup, KaprunNr. 57 World Cup sammenlagtVinner av Norgescuprittene Grefsen og Drammen

Nuvel Tommy, du har vært flink. Hva er planen nå?- Jeg reiser til Nice sammen med Espen Johnsen for å sykle et sted som heter La Colle Zour Loup den 5. mars. Vi skal trene utfor og herje rundt på den lokale BMX banen slik at vi får en tidlig start på sesongen. Meningen er å leke og ha det gøy samtidig som vi får god trening. Vi har leid en leilighet der nede og avslutter oppholdet med å dra for å kjøre det første Europacup løpet som er på Kanariøyene 6-7 april.

Hvilke ambisjoner har du for 2002?- Håper å komme inn blant topp 20 i de World Cup rittene jeg deltar i og har som mål å være på topp 45 listen sammenlagt i WC. Jeg er tatt ut på landslaget sammen med Espen Johnsen og Trond G. Hansen og håper vi gjør det bra nok til at vi får støtte til å kjøre WC rittene som er i Canada. Dersom alt går etter planen skal jeg kjøre 5 av 6 ritt i World Cup. Men jeg vil si at det største målet er likevel å vinne NM i Drammen. NM er det gjeveste i Norge og jeg har veldig lyst på Norgesmestertittelen. Dessuten betyr det mye for mine sponsorer.

Noen sier at du vinner i Norge så sant utstyret holder og du kommer deg i mål?Hmm, det har vel kanskje vært sånn de 2 siste årene, men Espen Johnsen puster meg i nakken og kan slå meg på en god dag. Føler jeg bør vinne hvis alt stemmer og jeg ikke er uheldig.

Hvordan er sponsormulighetene for en downhiller på ditt nivå?Sykkelbransjen generelt sliter med dårlig inntjening og stramme budsjetter. Det er vanskelig å få til avtaler som dekker kostnadene ved å kjøre. I februar så det mørkt ut, men etter at jeg fikk en avtale med Børre Søfting i Somar Sport har jeg fått veldig bra utstyr til en rimelig penge. I tillegg får jeg bremser og dekk fra Botolfsen og Storo MTB som jeg sykler for har avtale om hjelm fra Norske ETTO. Utgifter til reising blir til en viss grad sponset av Norges sykkelforbund men det er avhengig av resultater slik at jeg må gjøre det bra for å få støtte til flere ritt. Det koster penger å satse downhill i Norge og jeg må jobbe hele vinteren for å få råd til dette. (red anm: NOEN MÅ PUTTE PENGER PÅ DENNE MANNEN!)

Hvordan trener du?Jeg trener ca 800 timer i året som blir ca 15 timer pr uke. Det går mye på styrketrening gjennom vinteren og sykling resten av året. Jeg har sluttet med lange sykkelturer og fokuserer mer på intervaller. Jeg prøver å ha det mest mulig gøy når jeg trener så derfor blir det en del BMX, hopping og utfor. Ting som gir økt sykkelkontroll er bra og så er det mye lettere å trene når man leker seg igjennom det.

Downhill er jo rimelig ekstremt, hvor ofte er du på sykehus?Jeg har aldri brukket noe eller hatt alvorlige skader. Bank i bordet! Noen forstuinger og skrubbsår har det blitt men ikke noe som har plaget meg lenge. Det som bekymrer meg litt er at farten etter hvert har blitt så høy at om jeg tryner nå blir det gjerne skikkelig. Når jeg kjører kan jeg ikke tenke på dette, men jeg er bevisst på at det er en reell risiko med sporten.

Det må vi si!Vi takker Tommy høflig for intervjuet og ønsker lykke til med karrieren. Vi er spent på å se hva slags resultater han klarer å oppnå videre.