På hjul rundt byen

TURGUIDE: I Oslomarka er det flere hundre kilometer med grusveier som er perfekte for lange helgeturer på sykkel eller raske treningssturer etter jobben. UTE gir deg seks av de fineste sykkelturene rundt hovedstaden.

Sist oppdatert 18. september 2009 kl 16.46
På kryss og tvers - du kan sykle i dagesvis. Foto: Matti Bernitz
På kryss og tvers - du kan sykle i dagesvis. Foto: Matti Bernitz

Friluftsmagasinet UTE byr på en artikkel fra #44 (4/09).– Oslomarka er variert og har mange muligheter - enten du vil ha en kort kveldstur på god skogsvei, dra på langtur, familietur eller vil prøve ut noen av de mindre stiene, forteller Even Saugstad. 49-åringen er ivrig syklist og skrevet flere bøker om sykkelmulighetene i Oslomarka. De siste fem årene har han vært bestyrer på Sandbakken Sportstue i Østmarka. – Det er kort vei mellom fine badevann, utsiktstopper, kulturminner og serveringssteder i Oslomarka. Dersom du ønsker det, er det også lett å finne områder hvor det ikke er mange andre syklister, forteller han og anbefaler start med buss, tog eller t-bane hvis du trenger annen transport enn sykkelen ut av byen. – Da får du flere muligheter og du står friere til å velge avslutningspunkt for turen. Saugstad tror turene han har valgt ut for UTE viser bredden i Oslomarka. – Det er veldig lett å finne flere fine turer enn de seks jeg har valgt ut her. Skaff deg et kart og prøv deg fram. Trillestiene kombinerer ofte et veisystem med et annet. Da blir mulighetene veldig mange.

Se hvilke turer Saugstad anbefaler på UTEs nettsider.

Publisert 18. september 2009 kl 00.00
Sist oppdatert 18. september 2009 kl 16.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen