På pensum står utforløypene i Nesbyen, der det skal arrangeres NM i utfor 22.-23. juli. Stikkord for årets mesterskap er bratt, steinete, krevende og heisfritt. Det har Sindre Rustan og Simen Smestad begynt å øve på, og melder om uvanlig fine forhold for sykling midtvinters.

Se filmen fra ukas sykling i Nesbyen

Nesten bart
– Vi dro opp hit for å trene på å sykle fortere, og har det veldig gøy. Tirsdag var det nesten helt bart. Det snødde litt natt til onsdag, så nå er det cirka 5cm snø i løypene. Det er litt kaldere, og for øyeblikket glattere her nå, men da fikk vi trent en del på å kjøre på glatt føre, sier Rustan.

– Vi sykler kun i starten Norgescup/NM-løypa, og deretter inn på en annen løype fordi det er en del is lenger nedover i NM-løypa. Vi sykler uten pigg og det går fint, men man burde ta det med ro første tur fordi det er litt is noen steder.

Saken fortsetter under

Simen Smestad var langt fra lei seg over snøtørken i Nesbyen midt i vinterferien. Foto: Sindre Rustan

Les også: Tilnærmet sommerføre 

Slik blir utfor-NM
– Løypene i Nesbyen er veldig raske, og med mye stein blir det slagete og krevende, så de skiller godt mellom de beste og de mindre rutinerte. De er vel av de utforløypene med høyest hastighet i Norge, og vanskelighetsgraden øker med farten, sier David Løkken i arrangementskomiteen for NM i Nesbyen.

Nesbyen hadde for øvrig også NM i utfor i 2013.

Les også: Nesbyen får utfor-NM 2017 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Sindre Rustan i fin stil gjennom NM-løypa i Nesbyen. Foto: Ole Kristian Rustan