4. februar er det femte gang Lygna Fatbike arrangeres, og fjerde år som uoffisielt norgesmesterskap i fatbike på Lygna Skistadion. Det skal feires.  

– Et 5-års jubileum krever selvsagt at vi feirer, og det skal komme deltakerne til gode, selv om vi ikke har alle detaljene klare, sier rittleder Tomas Sunde.

Han er i gang med forberedelsene til Lygna Fatbike 2018, og jubileumsfeiring vil være en del av arrangementet.

– Vi går nå igjennom alle resultatlister for å se om det er noen som har deltatt alle gangene. Og dersom vi finner syklister som har deltatt alle gangene, så vil det vanke en oppmerksomhet til personen(e). I tillegg håper vi at Sport1 stiller i år også, og at vi i samarbeid med dem kan komme opp med en flott ide rundt jubileet. Sport1 har tross alt vært med oss fra første sekund og vist seg som en god støtte til fatbike-arrangementet vårt, sier Sunde.

Slik gikk årets tjukksykkelmesterskap: Fagerli og Sveum vant fatbike-NM 

Saken fortsetter under

Feltet på vei ut fra start under årets NM på Lygna. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Videreutvikler løypekonseptet
Løypa fra 2017 var radikalt annerledes enn tidligere ritt, og ble godt mottatt blant deltakerne. Mens tidligere utgaver har gått hovedsakelig i skiløypene, var årets versjon mer rundbanepreget, med mye sti, hopp, dropp og andre elementer. Det skal arrangøren jobbe videre med.

Les også: Smugtitt på NM-løypa 

– Jeg forventer at Emily Benham Kvåle og Hans Jørgen Kvåle stikker en lignende løype til kommende arrangement. Med bakgrunn fra sykkelorientering, skiorientering, orientering, andre sykkelgrener, så føler jeg meg 100 prosent trygg på at løypa for 2018 blir like bra eller bedre, sier Sunde.

Saken fortsetter under

Emily Benham Kvåle var løypesjef i 2017 sammen med Hans Jørgen Kvåle, og får ansvaret for løypa også i år. Foto: Hans Jørgen Kvåle

NCF utreder eget fatbikeregelverk
For tida jobber Norges Cykleforbund med å utarbeide et eget regelverk for fatbike. Sunde mener det vil gi grenen økt anerkjennelse, noe han har ventet i flere år på. 

– At Sykkelforbundet nå utreder et regelverk for fatbike-arrangement betyr at forbundet har registrert og sett at det er en gren som er kommet for å bli. Vi kommer til å følge disse retningslinjene, og vil da få masse erfaring til et eventuelt kommende offisielt NM, sier Sunde.

Se bildebonanza fra årets NM 

Kan bli internasjonalt
Sunde har allerede mottatt en henvendelser fra utenlandske ryttere som er interesserte i å delta.

– Vi har fått henvendelse fra Polen om arrangementet. Kommende arrangement har blitt delt på sider i Polen, UK, Sverige, Filipinene, Canada, Tyskland og Østerrike. Kanskje vi får besøk fra noen fra disse landene, sier Sunde, som håper på deltakerrekord også i år.

– Det er klart at været spiller en rolle, men samtidig håper vi alle som har deltatt tidligere kommer tilbake og tar med seg venner og bekjente, sier han.

Ikke bare for eliten
Sunde er opptatt av at Lygna Fatbike skal trekke et bredt spekter av ryttere, ikke bare eliten. Det mener han vil bidra til å øke interessen for fatbike.

– Vi håper at vi får deltakere i alle kategorier og alle aldere. Dette skal være et arrangement som alle kan gjennomføre, sier Sunde, og sender samtidig en oppfordring til andre klubber om å arrangere fatbikeritt.

– Jeg håper det blir flere fatbikearrangementer rundt omkring i Norge. Jeg kjenner til at det var ni ulike fatbikearrangementer her i landet forrige sesong, og håper at de også vil arrangere igjen kommende sesong. Det ville vært utrolig tøft om Norge ble internasjonalt kjent for fatbikearrangementer.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Ole Christian Fagerli ble uoffisiell norgesmester på Lygna i vinter. Foto: Per-Eivind Syvertsen