– Vi har en felles målsetting om å øke fokuset på stivett og bærekraftige stier i forbindelse med enduro, og at vi kan hjelpe hverandre til å nå flere terrengsyklister, sier Stian T.Eilifsen, som er rittleder i Hakadal Enduro og sitter i styret i Østafjellsserien. 

Les også:
Østafjells-serien utvider 
– Det er avgjørende for sporten framover at det fortsatt er relativt enkelt å arrangere ritt 

Gjensidig nytte
Avtalen innebærer at det i forbindelse med påmelding til rittene i serien vil være mulig å huke av for å bli medlem i NOTS. Organisasjonen vil være tilstede med stand og informasjon på alle rittene i serien.

– Vi mener det er viktig å spre informasjon om bærekraft og stivett. Vi tror dette vil være til felles nytte, for både enduroserien og NOTS. Med å framsnakke hverandre i våre respektive kanaler, kan vi bidra til at NOTS får flere medlemmer, og NOTS kan bidra til at det blir flere deltakere til Østafjellsserien, sier Eilifsen. 

I tillegg vil NOTS bidra med kunnskap, mannskap og utstyr i forbindelse med stibygging og dugnader rundt arrangementene i serien. 

– Det er noe vi i Hakadal Enduro kommer til å benytte oss av, sier Eilifsen. 

Se bildebonanza fra Hakadal Enduro 2018   

Ønsker å nå flere terrengsyklister
Det var NOTS-leder Lars Thomte som tok kontakt med Eilifsen i Østafjellsserien før jul for å sondere mulighetene for et samarbeid med det raskt voksende enduroserien. 

– Vi var en del fra NOTS som stilte opp på dugnad i forkant av Oslo Enduro i fjor. Vi lånte ut utstyr og spredde informasjon om dugnader og stibygging inn mot rittet i våre nettverk, for å få enda flere til å stille opp på dugnadene. Vi synes dette var et lærerikt og givende samarbeid, og det ga inspirasjon til å få til et større samarbeid, sier han. 

For NOTS er samarbeidsavtalen med Østafjellsserien en ny kanal for å nå ut til flere terrengsyklister, og til å vise fram det arbeidet NOTS gjør. 

– Vi må være synlige ute i felten, og dette samarbeidet er en flott mulighet til å nå ut i enduromiljøet også, så dette ser vi veldig fram til, sier Thomte. 

Se vår test av grove stisykler 

Slik blir Østafjells Enduro Team Serie 2019
4. mai: Telemark Enduro - Blindt ritt
15.-16. juni: TraktorLand Enduro - Blindt 2-dagers ritt
29. juni: Drammen Enduro - Blindt ritt
17.-18. august: Oslo Enduro - Treningsdag og ritt
7.-8. september: Hakadal Enduro - Treningsdag og ritt
12. oktober Ringerike Enduro - Blindt ritt

Se stor enduro-spesial i siste utgave av Terrengsykkel (Nummer 80/2-2019)

Interessert i enduro? Her har vi samlet stoff som nyheter og resultater om enduro, bilder og tester av endurosykler