Les også: Her øver du til enduroritt

Fiskumrittet har de siste årene etablert seg som en slags vårklassiker. Med et ivrig lokalmiljø, som også har fostret flere talenter de siste årene, og ikke minst ei innholdsrik og spennende løype, har dette blitt en viktig aktør blant rittarrangørene. Årets ritt hadde også UCI-status - noe som gjør det ekstra gjevt å være med å kjempe om pallplasser. 

Flere hundre ryttere var samlet for å sette i gang norgescup-sesongen, og spesielt gledelig var det å se den store andelen jenter. Det lover godt for fremtiden i norsk terrengsykling! 

Blant jentene var det Marit Sveen som vant i eliteklassen, mens hjemmefavoritt Helene Marie Fossesholm tok seieren i juniorklassen. 

For gutta sin del var Petter Fagerhaug utilnærmelig i eliteklassen, mens svenske Melker Hedrén tok den øverste plassen på pallen i juniorklassen. Du kan lese mer om resultatene og intervju her. 

Opphavsrett alle bilder: Kristoffer H. Kippernes/terrengsykkel.no

Les også: Stor test av klikkpedaler

Interessert i ritt? Her har vi samlet alt om norske ritt og ritt i utlandet, rittresultater, nyhetssaker og rittreportasjer fra rundbane, maraton, enduro og utfor.  

Les også: Miljøvennlig sommerferie

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel