/ Fatbike

Natthauer’n leverte unik stemning

– Det blir litt spesiell stemning på start når det er mørkt og masse lykter. Og det var en spesiell følelse å jage i front og "føle" lyset til de bak i ryggen, sier Morten Vaeng, som vant fatbikrittet tirsdag kveld.

Sist oppdatert 4. februar 2016 kl 06.00
Morten Vaeng (startnummer 19) vant premiereutgaven av Natthauer’n i Drammensmarka tirsdag kveld. Foto: Privat
Morten Vaeng (startnummer 19) vant premiereutgaven av Natthauer’n i Drammensmarka tirsdag kveld. Foto: Privat

– Natthauer’n var moro. Det blir litt spesiell stemning på start når det er mørkt og masse lykter. Og det var en spesiell følelse å jage i front og "føle" lyset til de bak i ryggen. Du får jo bra oversikt over konkurrentene når du ser lysene rundt i løypa. Jeg har ikke kjørt ritt på nattestid med lykt før, men har trent masse med fatbike på kveldstid, sier Morten Vaeng, som tok revansj for andreplassen i Modum Challenge på lørdag med seier i Natthauer’n tirsdag kveld.

Les også: Modum Challenge ble innertier

I forkant av rittet var det flere som hadde spekulert i hvem som ville forsere løypa raskest: syklister eller skiløpere? Fasiten ble at Vaeng gjorde unna de 11.5 kilometerne to minutter raskere enn de kjappeste skiløperne, og det er en han godt fornøyd med.

– Det var litt snakkis før start angående hva som er raskest: ski eller sykkel. Og jeg må si at overraskende nok var sykkel raskest, sier Vaeng, som klokket inn på 34:18.

– Skiløperne hadde større fart i utforkjøringene, men sykkel var raskere på flatene og der det var slakt oppover, sier Vaeng.

Topp 3 Natthauer’n fatbike 2016
1. Morten Vaeng, Drammen CK, 34:18
2. Jan Ove Walstad-Hansen, Åskollen, 34:33
3. Stein Vegard Larsen, Hennumkroken Pedallag, 34:46

Historisk
Tirsdagens kveldsritt på fatbikeritt i Drammensmarka gikk sammen med det tradisjonelle kveldsskirennet Natthauer’n, med start og mål å Eiksetra.

For å unngå brukerkonflikter i sporet, var konkurransen organisert slik at syklistene startet en time etter skiløperne. Dermed var skiløperne i mål før syklistene feide over målstreken.

– Det var et veldig bra opplegg. Fin stemning, og en aldri så liten historisk idrettskveld da ski og sykkel kjempet side om side i like forhold, sier Vaeng, som samtidig roser arrangøren for innsatsen.

– Det skal sies at det skogforvalteren i Drammen, Bjørn Ringstad, som har vært primus motor for å få med fatbike på dette ellers så tradisjonsrike skirennet. Her tror jeg alle var fornøyd, og hørte at det var flere skiløpere som gjerne skulle vært med og syklet også, sier Vaeng.

For Vaeng blir fatbike-NM på Lygna 14. februar neste.

Les også: Lygna får fatbike-NM

Publisert 4. februar 2016 kl 06.00
Sist oppdatert 4. februar 2016 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen