Mer av alt på Utflukt i Trysil

Mer sti, flere turer, mer oppover og bortover, fortsatt mye nedover. Afterbike, fagdag og konkurranser er noe av det som venter stisyklistene som kommer til sykkelfestivalen Utflukt i Trysil.

Sist oppdatert 13. juni 2016 kl 06.00
Gullia har fått dobbelt så mye sti som sist Utflukt var i Trysil. Det er bare ett av mange høydepunkt som venter 23.-26. juni. Foto: Svenn Fjeldheim
Gullia har fått dobbelt så mye sti som sist Utflukt var i Trysil. Det er bare ett av mange høydepunkt som venter 23.-26. juni. Foto: Svenn Fjeldheim

Les også: Vår store guide til stisykling i Trysil

Programmet for Utflukt 2016 er klart, og det blir travelt om en skal ha med seg alt. Det kjøres kurs og guidede turer flere ganger daglig, og det legges til rette for å utforske stiene på egenhånd for de som vil.

– Hopp og utfor har vært populært lenge, men i år vil vi ha mer fokus på sykling oppover og bortover også, og vi har svært dyktige guider og instruktører, sier Tonje Sameien i Utflukt.

Hun kan friste med mer sti og nye stier, og en helt ny Strava-konkurranse på søndagen: Strava-timen.

– Strava-konkurransen går over to timer, og segmentene som skal kjøres er basert på idealtid, så her har alle sjansen til å hevde seg, sier Sameien, og legger til at segmentenes fellesnevner er flytsti.

Her finner du alle sakene vi har skrevet om stiutvikling og stisykling i Trysil.

Mer av alt
– I år har vi doblet antallet guidede turer, og vi kjører guidede turer allerede fra torsdag. Vi har flere kvinnelige guider i år enn tidligere. Det syns vi er veldig gøy, sier Sameien.

– Vi gleder oss til å vise fram mer av sykling i Trysil, både i Bike Arenaen og ute i nærområdene og fjellet. Det er dobbelt så mange kilometer sti i Gullia i år sammenliknet med i fjor, vi skal innvie en helt ny flytsti fra toppen av Fjellheisen til Knettsetra, og det er ny pumptrack i grus nede ved inngangen til Gullia, sier hun.

Les også: Tivoli Trysil 

Saken fortsetter under

Fire dager med likesinnede - Norges triveligste stitreff. Foto: Utflukt

Fire tettpakkede dager
Utflukt 2016 åpner torsdag 23. juni med seminaret om bærekraftig sykkelturisme der Marc Torsius fra IMBA Europa, Catherine Shearer fra Mountain Bike World Wide og Marianne Reusch fra Allemannsretten.no er blant foredragsholderne. Fagdagen arrangeres av Innovasjon Norge i samarbeid med Destinasjon Trysil, Trysil Bike Arena, Opplysningskontoret for terrengsykling og Utflukt/Terrengsykkel.

Sekretariat, demosykler og stands åpner klokka 15, mens de første guidede turene kjøres fra klokka 17. Deretter går det i ett fram til søndag kveld.

Les også: Fagdag om bærekraftig sykkelturisme 

Fredag og lørdag går det i ett fra 9 om morgenen til langt på natt. Guidede turer starter klokka 10 alle dager. Heisen vil gå fra klokka 10 til 16, og barnepass tilbys fra 9:30 til 14. Søndag avsluttes det formelle programmet med Strava-timen fra 10 til 12, lunsj serveres fram til klokka 14 på Skipub’n, mens Knettsetra er åpen til klokka 16.

Mer om Utflukt på Facebook og på Utflukts hjemmesider 

Les også: Stor test av stisykler

Les også: Test av sekker til løping

Publisert 13. juni 2016 kl 06.00
Sist oppdatert 13. juni 2016 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen