Mandag ettermiddag publiserte Haugen, populært kalt «Makken», et lengre facebookinnlegg med kraftig kritikk av sin tidligere arbeidsgiver, Red Bull.

Der går det også frem at det syv år lange samarbeidet er over. Makken sier han blant annet er lei av å promotere en energidrikk og merkevare han ikke kan stå inne for. Han sier også at det har gjort han umotivert i syklinga.

– Jeg er opptatt av at barn og unge ikke tror at de må strekke seg etter en samarbeidspartner som Red Bull for å få det til. Man kan klare seg helt fint uten, sier Makken til Terrengsykkel.

Forholdet mellom Red Bull og Makken har surnet de siste årene, og har den siste tiden forverret seg.

Samarbeidet tok slutt

Til slutt avsluttet de det syv år lange samarbeidet – og mandag raste altså Makken mot sin tidligere arbeidsgiver på Facebook og Instagram. Ifølge syklisten ble avgjørelsen tatt for et drøyt halvt år siden.

 – Er det her en økonomisk avgjørelse for deg, eller en prinsipiell?

–Jeg har blitt såpass voksen at det viktigste for meg er å ha det gøy med syklinga livet ut. Forholdet mellom Red Bull og meg har gjort at jeg ikke har hatt lyst til å sykle. Det er snakk om lite penger, og da ble det også enkelt til slutt for meg. Jeg har vært der i syv år, og jeg følte på dette allerede etter det tredje eller fjerde året.

– Hvordan har forholdet ditt til Red Bull vært gjennom de syv årene du har vært der?

– Jeg har hatt et bra samarbeid som fløyt godt i mange år. Jeg vil ikke slå beina av Red Bull, men få de unge til å forstå at du ikke trenger å strekke deg etter dem. Det er den harde leksa jeg har lært. Men jeg er ikke bitter nå, men letta.

Se dette innlegget på Instagram

Darth vader is back, i am finally done with red bull! I made up my mind 6-7 months ago, but i had to wait with telling you due to contracts. I got tired of promoting a product i dont drink, promoting a company i dont really like and tired of seeing how i affects young kids drinking it. As a kid I believed that to be successful you need the support that RB claim to provide. Now i want to do my best so the younger generations of shredders stay clear of this company. At first i actually believed in RB. I believed that they were looking out for me and my sport. I later realized the corporate greed in a company like this is to strong for them to be able to look out for anyone else then them self. Here in Norway RB are really frowned upon and was illegal until 2009. On the regular i have had to defend my self for promoting it. Ive been riding for RB the last 7 years and seen enough of it to learn its really not a company i want to defend/promote. The last year RB sucked the fun out of riding for me. Seeing the blue and silver colors made me not wanting to go ride. This is when I realized things wasn't worth it. I wont allow a company like this to ruin the one thing that means the most to me, riding! Now that this situation is finally over i feel real good. I feel light, i feel free and i feel motivated. Ride Free Makken

Et innlegg delt av Makken (@makkedonia)

– Bedre samvittighet

– Tenker du dette gjør sjansene dine mindre som utøver?

– Jeg får i alle fall et bedre selvbilde, og slipper å gå mot min egen moral og tro. Jeg må ikke rettferdiggjøre det jeg gjør. Jeg må heller ikke forsvare de som konfronterer meg med det. Jeg trenger ikke Red Bull for å bli tatt seriøst, og opplever at mange samarbeidspartnere ikke vil gjøre samarbeid når Red Bull er involvert.

Red Bulls kommunikasjonssjef Thea Moen kommenterer slik på forholdet mellom Makken og energidrikkprodusenten.

– Terrengsykling er en viktig sport for Red Bull, noe som reflekteres gjennom samarbeid med mange utøvere verden over, unike konkurranser som blant annet Red Bull Rampage og vårt samarbeid med UCI Mountain Bike World Cup. Vi har hatt et langt og fruktbart samarbeid med Mads Haugen og det har vært en glede å støtte han med å realisere sine drømmer gjennom diverse prosjekter i disse årene. Vi ønsker han lykke til videre.

Mandag var forøvrig Makken fjernet fra Red Bull sine hjemmesider.