Mens Modum Challenge i fjor slet med snømangel og måtte utsette rittet flere uker, har arrangøren nå fått en bra start på sesongen, og påfyll med rundt en meter snø tirsdag. Da fikk arrangøren kjørt løypa med skuter og preppet i forkant av helgas ritt.

– Vi prepper løyper for harde livet, så det blir flotte forhold til rittet i år, sier rittleder Tommy Lindahl.

Les også: Tilbyr gjennomkjøring on demand

se filmen fra løypa 

I fjor var det Emily Benham og regjerende fatbikenorgesmester Ole Christian Fagerli som vant. Begge er tilbake for å forsvare seieren i år.

Slik gikk Modum Challenge 2017: Fagerli og Benham vant Modum Challenge 

Fire år, fire nyheter
Årets utgave er den fjerde i rekka og byr på fire nyheter.

For det første er løypa i år dobbelt så lang, og i følge arrangøren er den også dobbelt så kul.  Løypa er nå på ni kilometer og sykles to ganger, slik at rittet totalt blir 18 kilometer.

– Med to runder i denne løypa skal du rekke å kjenne på syra flere ganger før du er ferdig, men den er så morsom at du nesten glemmer at du er sliten, sier Lindahl.

Videre kjøres rittet i år som fellesstart i stedet for individuell start. Det håper arrangøren skal gi bedre flyt.

– Vi vet en del er skeptiske til fellesstart, men vi skal seede godt og dele opp i puljer om det blir mange deltakere, sier Lindahl.

Se også: Modum Challenge 2017 i bilder 

Rittet har i år flyttet start og mål til Rosenlund på Steinbru i Åmot. Det er gjort for at løypa skal få et bredt startområde før stisyklingen starter nå som rittet har fellesstart i stedet for individuell start.

Årets siste nyhet er at Modum Challenge i år har Modum Cykleklubb som teknisk arrangør. Det gjør at arrangementet har formell rittstatus i Norges Cykleforbund og er terminlistefestet.

Saken fortsetter under

Ole Christian Fagerli går for hattrick i Modum Challenge på lørdag. Foto: Per-Eivind Syvertsen

Overskudd til Røde Kors
Som tidligere år gir arrangøren overskuddet til et veldedig formål, og der er det ingen forandring fra tidligere år. I 2015 gikk overskuddet til MOT, i 2016 var det Røde Kors barnehjelpen som fikk overskuddet og i 2017 var det Modum ASVO. I år er det igjen Røde Kors barnehjelpen i Modum som får overskuddet.

Og som alle tidligere utgaver blir det også i år grilling, musikk og underholdning i start og målområdet. 

Emily Benham vant Modum Challenge 2017. Foto: Per-Eivind Syvertsen