/ Utfor

– Kom med den sykkelen du har

Torsdag blir det sykkelutfor på Fjellsportfestivalen i Sogndal, en klassiker på programmet.

Sist oppdatert 20. februar 2018 kl 07.00
Sykkelutfor-rittet er blitt en klassiker på Fjellsportfestivalen i Sogndal, til glede for både deltakere og tilskuere. Torsdag er det klart for ny runde. Foto: Fjellsportfestivalen
Sykkelutfor-rittet er blitt en klassiker på Fjellsportfestivalen i Sogndal, til glede for både deltakere og tilskuere. Torsdag er det klart for ny runde. Foto: Fjellsportfestivalen

– Sykkelutfor er blitt en klassiker her på Fjellsportfestivalen, og veldig morsomt både for tilskuere og deltakere, sier Ragnhild Fagerslett, som er daglig leder for Fjellsportfestivalen.

Rittet er åpent for alle, og det er lov å stille med alle typer sykkel.

– Rittet går i skisenteret på godt preppede løyper. Kom med den sykkelen du har, vi stiller ingen krav. Men det kjøres på snø, så det er nok en fordel med litt brede dekk. Når det er sagt, er det ingen som har forsøkt å sykle på trehjulssykkel eller landeveisracer før, så vi vet jo ikke om det fungerer, sier Fagerslett.

Slik gikk det i fjor (saken fortsetter under) 

FSF17 - Sykkelutfor from Bratt Moro on Vimeo.

Fjellsportfestivalen i Sogndal arrangeres 21. til 25. februar og i år er det også tiårsjubileum med ekstra rikholdig program.

Les mer: Tidenes tetteste festivalprogram 

Lån sykkel på stedet
Det er heller ikke nødvendig å ha egen sykkel. Rittet kjøres som cup med fire og fire i hvert heat og superfinale til slutt.

– Det er mange som bare har møtt opp og fått låne sykkel på stedet, slik at de har fått prøve seg. Men det er mange svært dyktige syklister her også, så det er sjelden de helt ferske som vinner, sier Fagerslett.

Les også: Her sykler du fatbike i vinter

Nytt i år er også premie til beste kostyme, i tillegg til at raskeste mann og kvinne skal hedres. Løypa på cirka 500 meter går ned alpinbakken i Rindabotn, og det meldes om faste fine forhold i løypa. Påmelding skjer på stedet, og rittet starter klokka 13.00.

Se også: Storeslem til veteranene på Snowstock 

Publisert 20. februar 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 20. februar 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen